Musicstage.se

Sthlm Music & Arts 2016

AIR, Stockholm Music & Arts, Stockholm, 2016-07-31

 air HIAR 103
Stockholm Music and Arts Pressfoto: Hilda Arneback

Det finns nästan ingen som kan ljudsätta religiös kvävning, självmord och tonårsångest lika vackert så som just AIR. För sedan genombrottet med Moon Safari har AIR skapat fransk elegans som har blivit internationellt omfamnat. 

Läs mer...

Kleerup, Stockholm Music & Arts, Stockholm, 2016-07-31

I en värld som består av oändliga frågor utan svar så är Andreas Kleerup en av de största. Vilken version av honom kommer vi få se i kväll och vad kommer han erbjuda söndagens publik? Lika rastlös som han är oberäknelig har han gett världen musikalster som når en bred målgrupp och spelas över dansgolv runt om i världen.  Därför finns det förväntningar varje gång han bestämmer sig för att spela sin musik på scen. 

Läs mer...

John Grant, Stockholm Music & Arts, Stockholm, 2016-07-31

Jag hade inte riktigt koll på vad jag skulle förvänta mig när jag begav mig mot John Grant men kände direkt att det här kan nog bli något.

På scenen står ett gäng kepsnissar med fotriktiga skor och en helt galet excentrisk trummis och alla har de uppenbart stenkoll på hur musik ska låta.

Läs mer...

Albin Lee Meldau, Stockholm Music and Arts, Stockholm 2016-07-31

albin lee meldau HIAR 12

Stockholm Music and Arts Pressfoto: Hilda Arneback

 

Det är nästan tomt framför scen, men ut kliver Albin Lee Meldau och han har ju verkligen en röst av rang. 

Tyvärr ger det ett väldigt pliktskyldigt intryck under första låten, men det är väl knappast konstigt med tanke på den uteblivna publiken. 

Läs mer...

Suzanne Vega, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2016-07-31

suzanne vega HIAR 19

Stockholm Music and Arts Pressfoto: Hilda Arneback

 

Oj, vad är det här som låter” var min först tanke. Det var inget vidare ljud när Suzanne Vega klev på scenen på Söndagen. Ljudbilden kändes inte helt sammansatt och det lät rörigt och jag fick känslan av att instrumenten spelade varsin låt. Men det tog sig tack och lov ganska fort.

Läs mer...

Wintergatan, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2016-07-31

 

wintergatan HIAR 6

Stockholm Music and Arts Pressfoto: Hilda Arneback

Wintergatan har precis börjat spela när jag kommer in på festivalområdet och jag möts av gulligt plingplong och dansanta beats. 

Det är redan mycket folk och en väldigt härligt stämning såhär till sista dagens första band.

Solen lyser och många ligger ner i gräset och lyssnar medan andra dansar framför scenen.

Läs mer...

Anna von Hausswolff, Stockholm Music and Arts, Stockholm, 2016-07-31

anna von hausswolff HIAR 181

Stockholm Music and Arts Pressfoto: Hilda Arneback

Scenen täcks av rök och vi anar snyggt ljus och projektion. Även om det är skönt att regnet avtagit känns det plötsligt synd att solen precis tittat fram. När basen börjar dåna önskar jag både mer mörker och volym, men wow, det är redan så mycket bättre än på skiva. Hon syns knappt där på scenen men jag kan ändå ana hennes energi och jag kan bara tänka mig hur det skulle varit om hon spelat några timmar senare.

Läs mer...

Ane Brun, Stockholm Music & Arts, Stockholm, 2016-07-30

Regnet börjar sakta dugga precis innan det är dags för Ane Brun att gå på scenen där hon kör igång med låten Hanging. Hon har en helt enorm scenenergi och slår alltid med häpnad, så skickligt.

Nästa låt som kommer är Direction som hon avslutar med att berätta att det är som att komma hem när hon spelar i Stockholm vilket publiken såklart gillar och applåderar.

Läs mer...