Musicstage.se

Storsjöyran 2009

Lady Gaga, Storsjöyran, 2009-08-01

Årets mest överraskande bokning till Storsjöyran måste utan tvekan ha varit Lady Gaga. Och det märktes bland alla jag mötte dagarna innan, alla hade något att säga om hennes kommande framträdande. Det har varit mycket snack om hennes kravlistor och divafasoner, men alla hade ändå tänkt se åtminstone lite grann av hennes show. Vilket märks på Stortorget framför den största scenen strax innan klockan slår ett, sista kvällen på yran. Det är mycket folk, väldigt mycket folk. Och det är en salig blandnig, unga som gamla, alla verkar vilja veta vad detta spektakel handlar om.

Läs mer...

Joakim Thåström, Storsjöyran, 2009-08-01

Jag har börjat gjort några vändor på Storsjöyran nu, men av olika anledningar så har jag aldrig lyckats se någon av spelningarna med Thåström. Och då har han ändå hunnit med att göra några. Därför var jag väldigt bestämt över att i år var det dags, inget annat fick komma i vägen.

Läs mer...

A Camp, Storsjöyran, 2009-07-31

Sist ut på yrans största scen under fredagen är A Camp, jag har sett någon enstaka låt av dem live tidigare. Den gången var det litet och intimt på inspelningen till Popcirkus och jag tyckte att det var riktigt bra. Så jag tänkte ge mig på att se en hel konsert den här gången.

Läs mer...

Mew, Storsjöyran, 2009-07-31

Årets planerade wildcard för min del i år var danska rockbandet Mew, jag hade egentligen inte alls hört något av dem innan men jag hade bestämt mig för att jag nog skulle gilla det om jag gav det en chans.

Läs mer...

Tomas Andersson Wij, Storsjöyran, 2009-07-31

I vintras såg jag en spelning med Tomas Andersson Wij i Jönköping och blev fast. Så när jag såg att han var bokad för att spela på årets Storsjöyra så bestämde jag mig på en gång att han skulle jag inte missa. När jag sen insåg att han skulle spela inne på Storsjöteatern kändes det dock lite trist, gå in och sätta sig i en mörk teatersalong när det är festival. Jag beslutar dock för att ge det en chans ändå, musiken är fortfarande bra tänker jag.

Läs mer...

Takida, Storsjöyran, 2009-07-30

Jag hör till skaran av människor som lyssnat på Takida sedan de släppte sin första egna skiva, utan något skivkontrakt, 1999. De har fått hålla till på de mindre scenerna på både Storsjöyran och Gatufesten. Men så för något år sedan började det att lossna för bandet från Ånge och de började nå en allt större publik. Det stora genombrottet kom med Curly Sue och sedan dess har jag inte haft möjlighet att se dem live, förrän nu. Det här året är Takida ett av Storsjöyrans dragplåster och spelar på den största scenen. Därför är det med stor spänning och förväntan som vi hittar en bra plats och väntar på ett de ska börja.

Läs mer...

Anna Ternheim, Storsjöyran, 2009-07-30

När vi tidigt under kvällen börjar lägga upp planen för vilka artister vi ska hinna se under kvällen så får jag från flera håll höra Anna Ternheim, något som jag själv inte alls hade tänkt se. Inte för att jag inte tycker om hennes musik, utan för att jag helt enkelt aldrig tagit mig tid att lyssna närmare.

Läs mer...

Storsjöyran 2009 i Östersund

Här kommer det att komma upp recensioner från Storsjöyran 2009 i Östersund.

Recensionerna kommer även som vanligt att länka in till respektive fotoalbum.
Bilder från festivalen finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. Till galleriet

/ Musicstage.se

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)