Musicstage.se

Sweden Rock 2011

Goda grannar, Sweden rock festival, Norje, 2011-06-11

Jag går direkt från Raubtiers norrländska hårdrock till ett band jag aldrig har hört talas om innan. Ett band till större delen bestående av män i övre medelåldern, vilket som kanske inte bör ses som något ovanligt på SRF. Men just i detta fallet är det faktiskt lite ovanligt då de medelåldersmännen är beväpnade med dragspel, kontrabas och countrytrummor.

Läs mer...

Raubtier, Sweden rock festival, Norje, 2011-06-11

Raubtier kommer ifrån den nordliga lilla byn som ligger långt upp i Norrbotten. Där har de lyckats skapa musik som låter som en hybrid mellan Rammstein och Sabaton. Bandnamnet kommer från den tyska titeln på filmen Predator och sångaren Pär Hulkoff pratar så bred norrländska så det låter som finska. Lite bonnigt men ganska charmigt.

Bandet öppnar festivalens sista dag på Zeppelin stage och det är en ganska stor och trogen publik som samlats framför scenen. Det skrålas med i de inte allt för komplexa texterna och handklappningarna hörs högt till den taktfasta musiken. Låtar som Kamphund och Änglar skrålas det med i friskt.

Raubtier leverar vad som säkert ses som en bra spelning av de redan frälsta. När låten Achtung panzer presenteras säger Pär att detta är en fräsch låt för den handlar om att köra stridsvagn. Jag vet inte om han är ironisk eller bara en stridspitt. Efter att bandet bjudit oss på lite mer utav sin norrländska hårdrock så tackar de publiken på ett mycket ödmjukt vis och man märker att det finns en fin relation mellan Raubtier och deras fans. Jag kan nog dock inte räkna mig till den sistnämnda skaran.

Thin Lizzy, Sweden rock festival, Norje, 2011-06-11

Lördagen skulle bli en magisk kväll, efter att till sist fått lite mer sol och bra musik efter en underbar vecka så stod Thin Lizzy på schemat. De har varit där flera gånger tidigare men jag har alltid lyckats missa deras spelningar och ångrat det efteråt. Denna gång skulle jag dit, till varje pris!

Läs mer...

Ozzy Osbourne, Sweden rock festival, Norje, 2011-06-11

Vad ska man säga?! Prinsen av mörkret har gjort det igen! Jag missade honom i september när han var i Stockholm och det har grämt mig sedan dess. Men igår fick jag min chans och det var en pigg och alert Ozzy som äntrade scenen!

Läs mer...

Steelheart, Sweden rock festival, Norje, 2011-06-10

Vilken utstrålning, vilket underbart band att stå och se och njuta av tidigt på fredagen. Och vilken fantastisk sångare Miljenko Matijevic är, karismatisk och bara, helt underbar på många sätt och vis! Sen ska man inte glömma resten av bandet energin och inlevelsen som till exempel Rev Jones förmedlar när han flyger runt över scenen.

Läs mer...

Helloween, Sweden rock festival, Norje, 2011-06-10

Åter igen har jag härmed en recension från en god vän till mig, denna gång är det fröken Mikis som hjälpt mig med denna recension. Det är med glädje jag tagit hjälp från mina vänner då jag tyvärr själv inte kunnat göra allt på egen hand och är evigt tacksam för deras hjälp och vilja att se till att jag kunnat genomföra mitt arbete här på Musicstage. Helloween summeras av fröken Mikis: VILKEN LYCKTRÄFF!

Läs mer...

Whitesnake, Sweden rock festival, Norje, 2011-06-10

Mitt i allt blir en av mina vänner akut sjuk och hamnade på sjukhus vilket gjort att jag nu räddats med alla gårdagens recensioner med hjälp av alla mina andra underbara vänner! Håll tillgodo och njut av en salig blandning av olika åsikter på konserterna vi sett. Enligt fröken Ica var Whitesnake, förväntad besvikelse.

Läs mer...

Ghost, Sweden rock festival, Norje, 2011-06-10

Klockan står på 00:00 och spöktimmen har verkligen infunnit sig på zeppelin stage, mörka stämmor hörs mässa ur högtalarna och scenen är rökig och belyst med en tung röd färg. Det är till denna stämningsfulla scen som dödspåven Papa Emeritus I gör entre på scenen tillsammans med sitt hemliga brödraskap.

Läs mer...