Musicstage.se

Sweden Rock 2012

Mötley Crüe, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2012-06-09

Mycket skit får han ta nu för tiden, Vince Neil. Tittar man på YouTube-klipp från 80-talet så var han inte världens bästa livesångare då heller. Men det han presterar idag är sorgligt. Han låter sluddrig och tar inte en enda hel mening utan hoppar ord hela tiden, vilket är fruktansvärt irriterande och det förstör hela konserten.

Läs mer...

King Diamond, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2012-06-09

Med ett omsorgsfullt scenbygge av två trappor som leder upp till en övervåning, kyrkogårdsstängsel, rekvisita i form av ljuslyktor, pelare med djävulens huvud och en liksminkad kvinna ger King Diamond ett spektakel till show när mörkret passande lägger sig över Sweden Rock. Här pågår vad som liknar en teaterföreställning från helvetet.

Läs mer...

Symphony X, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2012-06-09

Symphony X sparar inte på krutet, deras tekniska melodiska hårdrock håller ett mått som inte är att förneka. De kör sina långa slingriga låtar med gitarriff och keyboarddito som knappt går att förstå för en vanlig dödlig som mig, och det görs med stor bravur, ja det är tight som attan faktiskt. Sången har även den en snygg karaktär som är bra live.
   Även om de spelar klanderfritt så tycker jag att första delen av spelningen är lite trist när de kör låtarna rakt upp och ner utan någon större integration med oss i publiken och jag är rädd att det hela kommer bli en röra av musiknörderi.

Läs mer...

Girlschool, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2012-06-09

Det är roligt att för omväxlings skull se ett band med bara tjejer, eller i Girlschools fall, rocktanter i lyxförpackning (förutom trummisen… det är det enda jag säger. 

Läs mer...

Motörhead, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2012-06-08

Lemmy lär väl aldrig göra sig något vidare förstådd. När han pratar med publiken låter det som en hes fyllegubbe som försöker få kontakt. Ingen förstår någonting. Men alla är grymt nöjda.
Jag har av egen vilja aldrig sett Motörhead live, då jag alltid tyckt att det jag hört på skiva mest är skrän. Har man hört en låt så har man hört alla liksom. Men idag får jag äta upp det.

Läs mer...

Gamma Ray, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2012-06-08

Det är en väl tilltagen, och mycket glad skara som trotsar regnet för att se dessa minst lika glada Tyska powergossar i Gamma Ray denna fredagmiddag. "Äh, trist gubbpowermetal" tänkte jag innan spelningen. Oj vad fel jag hade. Stämningen som bandet sprider är utöver det vanliga, ständiga leenden och en härlig energi som sprider av sig ända in i själen. Jag blir glad på riktigt av att se detta.

Läs mer...

Amorphis, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2012-06-08

Det är dags för Finland att visa vart skåpet skall stå. Och det gör de, Amorphis, som med sin melodiska dödsmetal värmer oss lite extra i det stundade snö(!)blandade regn som faller över Sweden Stage och dess publik.

Läs mer...

Skyforger, Sweden Rock Festival, Sölvesborg, 2012-06-08

Till att börja med är publikantalet smått deprimerande, men för det har vi väl tiden att skylla på. Men ju längre in i Lettiska Skyforgers spelning vi kommer, desto nyfiknare verkar folk bli.
Det är alltså pagan metal vi har att göra med, en utav mina absoluta favoritgenrer. Ändå har jag inte hört något med Skyforger som väckt mitt intresse. Idag däremot, kan jag inte låta bli att tycka att det är skitbra.

Läs mer...