Musicstage.se

Way Out West 2009

Teddybears, Way Out West, Göteborg, 2009-08-15

En svart ridå hänger framför scenen. Publiken, som mest består av killar, skanderar något som skulle kunna klassas som hejarklacksramsor. Stämningen är verkligen på topp. Så drar en siren igång som övergår till att mässa ”Teddybears, Teddybears, Teddybears!” innan ridån faller. Så står de där, Teddybears, iklädda svarta kostymer med jättelika björnmasker. Första låt bli Ahead of My Time och jag förstår direkt att det här kommer bli en riktigt kul spelning.

Läs mer...

Loosegoats, Way Out West, Göteborg, 2009-08-15

Woody West är en Göteborgsbaserad klubb som arrangerar livespelningar inom singer/songwriter- och countrymusiken. Sista kvällen på Way Out West-festivalen är det Woody West som anordnar klubbspelningarna som ska hållas på Pusterviksbaren. Att döma av den långa kö som ringlade utanför byggnaden redan innan öppningsdags misstänker jag att många inte lyckades ta sig in.

Att lokalen är minimal gör att det känns lite exklusivt att få vara på plats, för det är väldigt trångt med utrymme. Loosegoats har haft ett långt uppehåll och det känns lite pirrigt att få se dem stå på scen ihop igen. Man märker tydligt att alla är väldigt förväntansfulla.

Läs mer...

Wolfmother, Way Out West, Göteborg, 2009-08-15

När jag såg Wolfmother senast, för några år sedan, blev jag glatt överraskad av ett band jag egentligen inte trodde att jag skulle tycka om så mycket. Men det gjorde jag, och därför har jag sett fram emot denna spelningen på Way Out West.

Läs mer...

Lily Allen, Way Out West, Göteborg, 2009-08-15

Det känns som att hela festivalen är på plats när Lily Allen börjar sin spelning. Bara ett par låtar senare har dock ett stort antal försvunnit bort för att se Teddybears. Men det gör inte så mycket, för de som stannar kvar tycker om att dansa och som Lily uttryckte det – they were fucking good at it.

Läs mer...

Amadou & Mariam, Way Out West, Göteborg, 2009-08-15

Vad gör man en regnig lördag i Göteborgs Slottsskogen? Jo man dansar sig varm till den Afrikanska duon Amadou & Mariams härliga musik. Detta är en riktig färgklick i det gråa trista vädret och måste sägas vara mer unika än någon annan bokning under festivalen.

Läs mer...

Florence Valentin, Way Out West, Göteborg, 2009-08-15

Min iPod ljuger inte. De 25 mest spelade låtarna har alla signaturen Florence Valentin. Sedan i mars i år har jag hunnit se bandet live sju gånger i lite olika konstellationer och sammanhang. Jag får passa på att varna för att detta kommer bli ännu en hyllning till Florence Valentin.

Läs mer...

Vampire Weekend, Way Out West, Göteborg, 2009-08-15

We were worried it was going to be cold and rainy today, säger sångaren Ezra Koenig iförd solglasögon då regnet faller över en ponchoklädd publik framför Flamingo. Det är antagligen ganska tacksamt att ha en publik som vill dansa för att hålla sig varma, även fast Vampire Weekend med sina otroligt dansanta låtar i princip alltid bjuder upp till dans.

Läs mer...

Patrick Wolf, Way Out West, Göteborg, 2009-08-15

Jag mjukstartar dagen med att gå och se den väldigt karismatiske och teatraliske Patrick Wolf. Jublet vet inga gränser när han kliver ut på scenen iklädd en väldigt märklig scenkostym som mest kan liknas med en overall med fjädrar på ryggen. Tänk på The Arks Ola Salo gånger tio.

Läs mer...

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 2st)