Musicstage.se

Way Out West 2010

Håkan Hellström, Way Out West, Göteborg 2010-08-14

Håkan Hellström tog oss till den där festen i stan, som ikväll var Flamingoscenen. Att sätta ord på kvällens konsert, kräver många superlativ.

Läs mer...

Miike Snow, Way Out West, Göteborg, 2010-08-13

Efter förkvällens spelning med Miike Snow är det lätt att förstå varför de var en av förra årets mest hypade akter. Trots att de bara släppt ett album har det svensk/amerikanska bandet ett gediget utbud av bra låtar.

Läs mer...

Pavement, Way Out West, Göteborg 2010-03-14

Amerikanska Pavement med frontmannen Stephen Malkmus har aldrig slagit stort, och efter deras spelning på Flamingoscenen idag förstår jag varför. Inte för att det är dåligt, utanför att de helt enkelt kör sitt eget race, och tycks strunta helt i vad publiken och recensenterna vill ha eller se. Dock känns spelningen aningens ogenomtänkt och lite spretig. Kanske inte så konstigt, med tanke på att gruppen officiellt splittrades 1999.

Deras framträdande andas mycket nittiotal, och det är väl kanske inte så konstigt, då det var under just det decenniet som bandet hade sin storhetstid. Frontmannen Speltiden, som slutar på dryga timmen känns stundtals seg, och många låtar tenderar tyvärr att blekna bort i varandra. Bland de bättre är finstämda Here och den lite mer ruffiga Sterio.

De avslutar med en av mina personliga favoritlåtar någonsin, Range Life, en låt som personifierar bandet rätt så bra enligt mig.

M.I.A, Way Out West, Göteborg, 2010-08-13

Kvällens headline M.I.A är imponerar på mig. Ett välorganiserat kaos råder på scen och energin som  går inte att missa, iförd Jeans, skojrta och en stor trenchcoat styr hon cirkusen. Personligen så har jag alltid upplevt M.I.A's musik som rätt stökig – på ett dåligt sätt, med undantag för ett par låtar. Kvällens spelning kan också beskrivas som stökig – fast på ett bra sätt.

Läs mer...

Local Natives, Way Out West,Göteborg 2010-08-13

Local Natives är första bandet på Way Out West som ger mig gåshud och som faktiskt levererar på riktigt. Flanellskjortebandet från Los Angeles är ödmjuka och mysiga, och visar verkligen vart skåpet skall stå. De verkar ha förstått att med ödmjukhet kommer man långt.

Läs mer...

Wu-Tang Clan, Way Out West, Göteborg 2010-08-13

Jag vet inte om det är så att jag hade höga krav på Wu-Tang Clan, men jag är faktiskt besviken. Kan vara så att det var avsaknaden av mina två favoritlåtar, Gravel pit och Shame on a niggah. Men enligt dem själva så har de ”tusen låtar att välja emellan”, så kanske har jag helt enkelt valt fel favoritlåtar. Detta faktum gör

Läs mer...

Imperial State Electric, Way Out West, Göteborg, 2010-08-13

Imperial State Electric öppnar årets upplaga utav Way out West, och jag är skeptisk. Jag gillar soundet, med klara influenser från Hellacopters och skönt poppiga refränger. Det känns gôtt med lite rock bland alla flanell-skjorteband som annars dominerar Way Out West's scener.

Läs mer...

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)