Musicstage.se

Way Out West 2013

Public Enemy, Way out West, Göteborg, 2013-08-10_4

När Public Enemy ska spela är det ett måste att se dem. Om det så bara är för att de är legender inom hiphopen. Om det så bara är för att de har hamnat på Rock and Roll Hall of Fame i år. Eller om det så bara är för att man älskar harder than you think eller Fight The Power.

 

Läs mer...

Alicia Keys, Way out West, Göteborg, 2013-08-10

Det är dags för festivalens höjdpunkt. Kvällens största akt och förmodligen den sista på området för de flesta – Alicia Keys. Och för mig, den mest efterlängtade.

 

Läs mer...

The Knife, Way Out West, Göteborg, 2013-08-09

 

Det är kvällens sista konsert på området och en av Way Out Wests hetaste artistnamn – The Knife ska spela. Det är deras enda festivalspelning i år, under pågående Europaturnén. Majoriteten av besökarna befinner sig framför den största scenen, Flamingo.

 

Läs mer...

Miguel, Way out West, Göteborg, 2013-08-09_3

Något försenat efter Håkan Hellström är det dags för R'n'B-artisten Miguel. Med två album bakom sig, All I Want Is You och Kaleidoscope Dream och den senaste Marvin Gaye-inspirerade singeln Adorn är det ett drastiskt genrebyte.

 

Läs mer...

Håkan Hellström, Way out West, Göteborg, 2013-08-09_9

Antingen så har man fattat grejen eller inte. Jag fattar – och älskar – Håkan Hellströms musik. Sist jag såg Håkan var på Way Out West 2010. Känslan då, av att han var på hemmaplan och spelade igenom hela albumet Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg var magiskt. Med det hyllade albumet Det kommer aldrig va över för mig som släpptes i år hoppas jag på samma upplevelse.

Läs mer...

Haim, Way out West, Göteborg, 2013-08-09_2

Dag två på Way Out West bjuder på strålande solsken, men jag väljer bort solen och går istället till Linné – scenen under tak – för att se syskontrion Haim. Haim är rockbandet från Kalifornien bestående av systrarna Este, Danielle och Alana och trummisen Hash. Hitsen Falling och Don’t Save Me har spelats flitigt på radio och andas åttiotal.

Läs mer...

Kaah, Way Out West, Göteborg, 2013-08-08

Efter sex års tystnad är Kaah tillbaka med albumet Matcha din look och vårens hits, Vill bara leka mer och Bästa som jag sett. Och han har varit efterlängtad. Efter en hyllad spelning på Mosebacke i onsdags, är han självklar att se på en av Stay Out Wests klubbscener vid Lisebergs Hamnområde.

 

Läs mer...

Johnossi, Way out West, Göteborg, 2013-08-08_9

Johnossi är bandet som jag har lyssnat på och uppskattat ända sedan Execution Song från det självbetitlade debutalbumet Johnossi som släpptes 2006. De har alltid funnits med i en playlist sedan dess. Därför blir min första gång att se dem live lite av en halleluja-upplevelse.

 

Läs mer...