Musicstage.se

Way Out West 2015

Todd Terje & The Olsens, Way Out West, Göteborg, 2015-08-15

Todd Terje & The Olsens var ingenting som imponerade på mig direkt. Även om Todd är känd för sin extraordinära kunnighet som synthist, gör han inte den här spelningen till någonting extra. I mina öron alldeles för enformigt och utan karaktär.

Läs mer...

The Unthanks, Way Out West, Göteborg, 2015-08-15

The Unthanks har tyvärr fått vara med om det otacksamma med att spela mitt på dagen. Vad som börjar med en väldigt liten skara människor nedanför scenen blir med tiden lite större och större. Trots det så får de inte den uppmärksamheten som de borde.

Läs mer...

Sun Kil Moon, Way Out West, Göteborg, 2015-08-15

Precis som när jag lyssnar på den här emotionella mannens verk i hörlurarna, vill jag bara luta mig tillbaka och falla in i den rofyllda tankevärlden. Han bjuder på en mysig, mörk och sanningsenlig konsert. Det stora blå tältet krymper sig mindre och mindre. Alla utgångar stängs igen och vi i publiken är fast här under. Med ingenting annat än hans dunkelhet till röst. Solen utanför, gräset utanför, vindarna utanför, finns inte mer. 

Läs mer...

Little Jinder, Way Out West, Göteborg, 2015-08-14

Little Jinder har varit min stjärna den här sommaren, låtar som Sommarnatt och Random Folk har gått på repeat hemma hos mig. Med andra ord är hon en av mina favoriter just nu och omedvetet ler jag för mig själv så fort tanken slår mig att jag just sett henne live. Det här betyder alltså att efter att jag har skrivit den här texten, kommer jag ha träningsvärk i käkarna. 

Läs mer...

Tove Lo, Way Out West, Göteborg, 2015-08-14

Efter att ha hört Tove Lo spelas flitigt på radio de senaste 2 åren, så har jag hela tiden tyckt att det inte varit någonting unikt. Hon har aldrig lyckats fånga min uppmärksamhet som hon kanske borde, men efter att ha upplevt henne live idag, blev hon definitivt en av festivalens höjdpunkter. 

Läs mer...

The Julie Ruin, Way Out West, Göteborg, 2015-08-14

En tuff och hård spelning av det amerikanska bandet The Julie Ruin. Med frontfiguren Kathleen Hanna skapar de en stämning av ”Fuck it, nu kör vi!”. En tuff blandning av pop, rock och punk. Jag älskar verkligen när banden tar i så de nästan spricker. 

Läs mer...

Sturgill Simpson, Way Out West, Göteborg, 2015-08-14

Även om country aldrig riktigt har varit min favoritgenre, så gör ändå Sturgill Simpson en bra spelning här på Way Out West. Vad gäller min tidigare uppfattning om country, har Sturgill lyckats få mig att tänka om. Efter den här spelningen har jag blivit tvungen att lägga mina fördomar åt sidan. 

Läs mer...

Kygo, Way Out West, Göteborg, 2015-08-13

Det hade nästan inte undgått någon vem som skulle dyka upp i Azaleadalen i Slottsskogen den här kvällen i augusti. Ingen mindre än den 23-årige norrmannen som gjort succé på bara ett år genom remixar av andras låtar. Det är såklart att det är Kygo det handlar om eller Kyrre Gørvell-Dahll som han egentligen heter. DJ:n som först tog hela musikinternet med storm och som nu har tagit hela världen med storm. Det här var en musikupplevelse som jag verkligen längtat efter. 

Läs mer...