Musicstage.se

Where the action is 2009

Nick Cave and the Bad Seeds, WTAI, Stockholm, 2009-06-13

Fever Rays didgeridoo-techno ljuder I bakgrunden. Ovanför den lilla dammen, belägen bakom den största scenen, flyger det fladdermöss. Jag står och väntar på att Nick Cave och hans the Bad Seeds ska göra entré och sätta punkt för hela festivalen. Jag omges av människor som skanderar ”Nick Cave, Nick Cave, Nick Cave”. Det blåser, det regnar, det är kallt. Jag inser att det kommer krävas mycket för att jag ska bli imponerad.

Läs mer...

Duffy, WTAI, Stockholm, 2009-06-13

Den walesiska skönheten, tillika sångeskan, Duffy trippar in på scenen iförd korta jeansshorts och på skyhöga klackar. Hon kliver upp på en liten rödglittrande plattform på scenen och gör sitt bästa för att värma upp den nu ganska frusna festivalpubliken. Hon lyckas inte något vidare med det uppdraget.

Läs mer...

Hello Saferide, WTAI, Stockholm, 2009-06-13

Hello Saferides sjumannaband intar scenen iklädda rutiga skjortor och ger publiken Over all från senaste skivan More modern short stories from Hello saferide. Låten framförs som en duett med gitarristen Andreas Mattsson.

Läs mer...

Moneybrother, WTAI, Stockholm, 2009-06-13

Ludvikasonen Anders Wendin, eller ska man kanske kalla honom för Moneybrother när han uppträder, är inte känd för att spara på krutet när han står på scenen. Det gäller även idag. Han utmanar regnet med ett ”Bring it on!” och kör igång.

Läs mer...

Tiger Lou, WTAI, Stockholm, 2009-06-13

En gång förut har jag sett Tiger Lou live. Då på klubben Mittwoch i Nyköpings Teater. Den gången spelades nya skivan A Partial Print från pärm till pärm. Giget kändes inåtvänt och jag hade uppriktigt tråkigt. Konserten på WTAI ger mig en helt annan sida av Tiger Lou.

Läs mer...

The Magic Numbers, WTAI, Stockholm, 2009-06-13

The Magic Numbers består av två syskonpar. Bara det gör dem ovanliga. Deras melodiösa pop gör dem också unika. Ja, stundtals helt magiska.

Läs mer...

Jonathan Johansson, WTAI, Stockholm, 2009-06-13

Ganska många har letat sig fram till WTAI:s minsta scen när Jonathan Johansson kliver på. Själv har jag hört väldigt lite av honom förut.

Läs mer...

Markus Krunegård, WTAI, Stockholm, 2009-06-13

Regnet faller även under dag två av WTAI. Det märks att publiken blivit lite vattensjuk och det är inte så många som orkat upp till dagens första spelning på festivalens största scen. Det är Markus Krunegård som har det otacksamma nöjet att inleda dagen.

Läs mer...

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 5st)