Musicstage.se

Tove Styrke, Where's the Music, Norrköping, 2015-02-13

Tove Styrke, Where's The Music, Norrköping, 2015-02-13_1

Lilla tjejen som blev stor. Kanske är det uttrycket lite overkill såhär sex år efter att Tove Styrke gjorde succé i idol? Det är ändå en hel del av idolerna som lyckats ta sig ur den bilden av dem.

Oavsett så är jag mycket positivt överraskad och imponerad. Det är hennes första konsert i sverige på tre år och jag tror utlandskarriären gjort henne gott. Som några andra svenska artist-tjejer har hon skapat ett eget uttryck när hon varit ifrån hemlandet, både i låtarna och på scenen. Liten men tuff rör hon sig coolt till musiken och det finns ingen tvekan i henne. En professionalism och säkerhet har vuxit fram och jag tror att hon kommer bli en kraft att räkna med och en bra förebild för unga tjejer.

De nya låtarna är mer utvecklade och finslipade än de gamla, hon verkar vara på väg mot en mycket intressant musikalisk stil. Starka trymrytmer och melodier som håller sig kvar. Det är mycket elektroniskt och hårt, vilket blandar sig väldigt bra tillsammans med hennes röst. För sjunga det kan hon, rösten bryter sig igenom med en styrka som matchar musiken. Häftiga elektrotoner blandas med reggaebeats och syntmelodier. Det är onekligen en perfekt mixad godispåse jag gärna stoppar händerna i.  

Visa alla artiklar av Tilla Andersson (184 st)

A-Ö

2017

2016

2015

2014

2013

2012

Vad händer?

Fler bevakningar...  (totalt 1st)