Såpass många att Gröna Lund återigen får stänga grindarna långt innan alla i kön utanför har kommit in, förköpt biljett eller inte. Skräckrockaren har uppenbarligen blivit folkkär.

Men det är, som vanligt, de äldre låtarna som får mest jubel. Inledande The Black Widow och Brutal Planet står sig slätt inför publikens reaktion när ackorden till I’m Eighteen plockas ut av bandet.

Bandet, ja. Tre yngre förmågor på bas och gitarrer tillsammans med trummisen (på ett rejält högt podium) utgör en viril grund för Alice att stå på. Men det är 63-årige Steve Hunter på den tredje gitarren som gör kvällen, hans lite bluesdoftande solon skiftar fokus till 70-talet på flera håll.

Sen blir det show som vanligt. Under Million Dollar Babies far han omkring med ett svärd som har spetsat en massa sedlar och viftar ut dom över publiken, han får en sydamerikansk kungsboa runt halsen i Is It My Body och han blir givetvis av med skallen i giljotinen. Men så mycket mer är det inte, det är en ganska nedbantad show jämfört med Sonisphere förra året. Förutom att roddaren utklädd till paparazzi har en ganska otacksam uppgift, att springa omkring med en kamera och bli pucklad på av bandet…

Många smådetaljer ser ut som om de är hämtade från Spökhuset vägg i vägg, men när Alice mixtrar med en maskin under Feed My Frankenstein och lockar fram ett enormt monster som kliver ut på scen, då kapitulerar jag. Eddie från Iron Maiden, släng dig i väggen!

De missar ganska grovt i inledningen av Hey Stoopid men räddar det genom att väva in refrängen från Pink Floyds Another Brick In The Wall i School’s Out. Lysande!

Så farbrorn är inte lika skräckinjagande som förr, men showa – det kan han. Om han bara kunde bli lite pratsam mellan låtarna också…

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. 

Setlist:
The Black Widow
Brutal Planet
I’m Eighteen
Under My Wheels
Billion Dollar Babies
No More Mr. Nice Guy
Hey Stoopid
Is It My Body
Halo of Flies
I’ll Bite Your Face Off
Muscle of Love
Only Women Bleed
Cold Ethyl
Feed My Frankenstein
Clones (We’re All)
Poison
Wicked Young Man
I Love the Dead
School’s Out

Extranummer:
Elected
Fire (The Jimi Hendrix Experience cover)

Dia Psalma, Gröna Lund, Stockholm, 2011-08-02
Flogging Molly, Gröna Lund, Stockholm, 2011-06-21

Pin It on Pinterest

Share This