Men iallafall, kvällen bjöd på relativt lite överraskningar, precis som man kunde ana så bestod den av en i runda slängar fyrtio minuter lång refrängdriven kavalkad av potentiella hitlåtar. De enda låtar som egentligen bröt mönstret var tokmysiga Road To Babylon och halvknasiga Take Out The Enemy (Hallelujah). Det behöver givetvis inte vara något negativt men ovan nämnda låtar erbjöd välkomna lufthål i den annars småglättiga överkörning sextetten gav publiken.

Rent musikaliskt fanns det inte särdeles mycket att oja sig över, visst det var inte helt hundra genomgående men det var ändå förvånansvärt tajt och bandet bevisade verkligen att man är en samling ytterst kompetenta musiker. Samarbetet mellan Sabatonbekantingen Robban Bäcks (Eclipse, Twillight Force) trummor och Hal Patinos (Nordic Beast, ex. King Diamond) bas är njutbar även om Patinos basgångar är lite för snygga och rena för att falla mig i smaken helt. 

Alltihop sammansatt med Nilsens fantastiska röst skapar en helhet som underhåller och får det att spritta i benen. En helhet som väcker ett intresse av att följa bandets utveckling och se hur långt det kan gå, för potentialen är riktigt stor. 

Supralunar, Copperfields, Stockholm, 2014-12-19
Veronica Maggio, Rockcity/Metropol, Hultsfred 2014-11-22

Pin It on Pinterest

Share This