Det är alltid kul att se Anders Wendin live, han sparar aldrig på krutet och det märks att han trivs bra på scenen. Den här kvällen är inget undantag utan Anders och hans band gör sitt yttersta för att underhålla publiken. Han inleder med Min kompis farsa betalade svart, låten som också är första spår på alldeles purfärska plattan Dom ska få se vem dem roat sig med. Låtarna på nya plattan skulle jag vilja likna vid tonsatta historier, varje låt känns som en egen liten berättelse. Det är ju det historieberättandet som gör det så roligt att se Anders Wendin live, det är nämligen inte bara i låtarna som berättar han historier utan han gör det också i sina mellansnack. Vi får höra om allt från bastubad till avslitna hälsenor och det är sådant som gör en spelning speciell.

En av låtarna som jag tycker sticker ut lite extra på nya skivan är 1952, en liten fin historia om en tågresa och en vacker kvinna. En annan favorit är självklart Från Klaraberg till dig som görs alldeles strålande denna kväll. Publiken har varit med på noterna redan från början men under den låten tänder det till lite extra och när den sedan följs upp av Lämna lampan på känns det lite som att glädjen svämmar över hos många.

En annan sak som gör att jag tycker om med Anders Wendin är hans förmåga att omge sig med lysande musiker och han tillåter dem att visa upp sig. Ärligt talat, finns det något roligare än att se Viktor Brobacke spexa på en scen?  Det känns lite som att de inte vill kliva av scenen och jag skulle vilja påstå att även publiken nog gärna sett ännu mer men nu finns det ju inte en uppsjö av låtar att välja och vraka från då Anders tidigt gjort klart att det är svenskan som gäller nu. Efter det extra extranumret Snart kommer det en båt är det då dags att säga hejdå även om det är motvilligt från både Anders och publikens sida. Men med tanke på den spelglädjen som syntes på scenen så dröjer det nog inte så länge innan Stockholmspubliken får en ny spelning med Anders Wendin.

Låtlista
Min kompis farsa betalade svart
Inte dina läppar
Större än så här
Från Klaraberg till dig
Lämna lampan på
Jag har gått och undrat över trädet
Bara ett fån gör så mot sig själv
1952
Himlen som du drömmer om
Du måste kunna gå nu
Extranummer
Midnatt till sju
Dom vet ingenting om oss
Extra extranummer
Snart kommer det en båt

Baby Woodrose, Koncerthuset, Köpenhamn, 2014-04-05
Henric de la Cour, Södra Teatern, Stockholm, 2014-03-31

Pin It on Pinterest

Share This