Att se Andreas Grega live kan vara en ganska märklig upplevelse. Han beter sig inte alls som många andra artister. Redan under första låten, Ta vad du vill, klättrar han omkring uppe på kravallstaketet innan han hoppar ner i publiken. Det känns faktiskt som om han är mer ute i publiken än uppe på scenen. Snacka om publikkontakt!

Tillsammans med sitt diskret påskpyntade band säger sig Andreas vilja bli vår första vårkänsla. Jag tycker att de lyckas ganska bra med det. Trots att det inte är så mycket folk på plats är stämningen god. När singeln Dom hade mycket att säga spelas redan som låt nummer tre känns det som att temperaturen höjs ytterligare. Givetvis blir det allsång. Och givetvis, eftersom det är Andreas Grega vi pratar om, så kastar han sig ut mot publiken uppsträckta armar och crowdsurfar. 

Det är en ganska familjär känsla över hela spelningen. Med både mattor, en tavla och en lampa på scenen känns det mera som ett vardagsrum. När det blivit dags för extranumret Älskling framför han nästan hela låten ståendes ute i publiken. Väl på plats uppe på scenen igen utbrister dans både där och ute i publiken. Det är nog många som önskar att konserten skulle pågå lite längre när Andreas och bandet lämnar scenen. Jag är definitivt en av dem! 

Låtlista
Ta vad du vill
Du lilla ängel
Dom hade mycket att säga
Imorgon
Där va vi förenade
Världen är elak
Mammas Gata
Vad tjänar du
Rädslan
Extranummer
Älskling

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Bruket, Debaser Medis, Stockholm, 2010-04-02
Hoffmaestro & Chraa, Annexet, Stockholm, 2010-03-27

Pin It on Pinterest

Share This