Andreas Grega kan höras på Promoe senaste skiva Kråksången, där han gästar på låten Mammas gata, tillsammans med Supreme och Timbuktu. Grega släppte den 28 oktober sin första egna EP Ta vad du vill. Denna kväll uppträdde han med 6 av sina egna låtar.

Grega kommer ut snabbt på scenen och med sig har han ett mikrofonstativ med en orm-liknade form. Han rör sig runt på scenen, står knappt still på ett ställe länge alls. Han flörtar med publiken och kallar dem för ”Lasses Änglar”, mellan låtarna dricker han ur en termos och berättar att det bara är the, som är nödvändigt nu i influensatider. Grega noterar även att han känner igen några i publiken sedan de tidigare spelningarna med Winnerbäck, en trogen skara fans.

Jag tycker att hans sound låter fräscht och den låten som fastnar hos mig direkt var Dom hade mycket att säga (ni kan se videon här på sidan, under Musikvideotips).

Det förvånar mig inte om vi får se mer av honom snart igen, jag tror att Grega kommer att passa in bra under festivalsommaren 2010…

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Lars Winnerbäck, Annexet, Stockholm, 2009-11-06
Bruket, Debaser Slussen, Stockholm, 2009-11-07

Pin It on Pinterest

Share This