Stämningen är på topp och alla är förväntansfulla, det är trångt och ljuset på scen ger en känsla av mysbelysning och fotograf Annie noterade att det användes rökelse nere vid scenkanten.

Båda syskonen har speciella/unika röster som kompletterar varandra bra. Jag såg nyligen en intervju med duon där berättade de om sin musik och vem som skriver vad. De skriver oftast de låtar de själva har leadsong på. De vägde upp spelningen bra och sjöng i princip varannan låt och backade upp varandra i refrängerna. Nu kanske de låter som de var själva på scen, men de backades även upp av ett band på bl.a. bas, trummor och cello.

Av de två syskonen måste jag säg att Julia syntes/hördes mer medan Angus var mer lågmäld och gömde sig lite bakom sin stora lugg. Julia visade på en imponerande musikalisk bredd, hon var den som rörde sig mest på scen och spelade på flera olika instrument; trumpet, piano, gitarr, munspel. Hon var även med på ett hörn på trummorna då hon spelade lite på cymbalerna. I låten Private Lawns, spelade hon ett riktigt snyggt trumpetsolo.

Några av låtarna vi fick höra under kvällen var:
Hold on, Big jet plain, Here we go again, Black Crow. De gjorde även två vackra covers som Julia sjöng, Somewhere over the rainbow och You’re the one that I want (känd från musikalen Greace). Den sistnämnda låten fick de med hela publiken att sjunga med, riktigt vackert.

Kvällens bästa låtar:
Draw Your Swords, And the boys och You’re the one that I want

Här kan du se bilder från spelningen

Armand Mirpour, Gröna Lund, Stockholm, 2011-06-07
IAMX, Babel, Malmö, 2011-05-14

Pin It on Pinterest

Share This