Kvällens begivenhet är en skönt avslappnat tillställning där musikerna som inte är på scen sitter i publiken och snackar skit med oss andra mellan låtarna. Det gör också att Anna inte behöver vänta länge när hon vill ha upp Carl Ekerstam på gitarr och Pecka Hammarstedt på keyboard redan till första låten Säg mig.

Vi får uppleva något av en jamsession enligt Anna, det är inte så noga idag. Lite oslipat, lite improviserat. Men det är också charmen med små källargig, det spelas inte enligt mall 1 A, mellansnacken är hittepå allt eftersom och pikarna från publiken får genast snabba svar från scen.

Nashville är en stor inspirationskälla vilket hörs i hennes låtar och hon har även översatt Goodbye av Steve Earle, en låt som odödliggjorts bland annat av Emmylou Harris. Annas svenska version som vi får höra heter Förlåt.

Det som framförs är valda delar från hennes kommande soloskiva, en skiva som vi sannerligen fått vänta på. Den förra, Det känns, kom 1999, men så har hon haft fullt upp med Hovet, Lars Winnerbäcks kompband, och inte minst hennes samarbete med Idde Schultz som än så länge resulterat i två album och en EP.

Men nu är det alltså dags för Anna att stå på egna ben igen och att döma av det vi såg i en källare på Söder klarar hon det alldeles utmärkt!

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Peace & Love Stockholm, Debaser Medis, Stockholm, 2009-05-16
Florence Valentin, Kungsträdgården, Stockholm, 2009-05-01

Pin It on Pinterest

Share This