I mina ögon har Bad Religion så mycket att erbjuda men man lyckas inte få ut det till publiken. Deras energiska och kraftigt popinfluerade punk och samhällskritiska låtar passar inte i det forum som Gröna Lund erbjuder, det känns inte helt rätt att de står mellan popcornmaskiner och karuseller och maler på med sina antikapitalistiska texter. Missförstå mig rätt, låtmaterial och texter håller otroligt hög klass men de passar inte in i ett soldränkt nöjesfält.

Själva spelningen då? Jo den var hyfsad, bra tempo och rent musikaliskt finns inget att klaga på, Greg Graffins speciella röst håller hög klass rakt igenom. Det känns dock som att det saknas energi och bandet ger ett tämligen lojt intryck som inte går hand i hand med musiken. Det finns visserligen en hel del höjdpunkter, 21 Century Boy, New Dark Ages och No Direction var grymma inslag i setlisten, men det var egentligen bara under Come Join Us, American Jesus och Fuck You som man kom upp i verkligt höga höjder.

Hade man visat samma energi och jävlar anamma som under de riktiga topparna så hade konserten kunnat bli en häftig upplevelse, nu blev det istället en ganska så lam kväll. Tillsammans med en tråkig ljussättning och (förutom några få undantag längst fram) en loj publik blev det inte alls den mäktiga afton som jag hade hoppats på.

Cajsa Siik, Debaser Strand, Stockholm, 2013-08-14
State of Drama, Gröna Lund, Stockholm, 2013-06-17

Pin It on Pinterest

Share This