Det är långfredag i Stockholm och staden känns lite övergiven. (Fast det är inget mot vad det var när min mamma var liten. Då skulle man ha tråkigt på långfredagen och hela stan var stängd och igenbommad.  Vilken tur att det inte är så längre!) En liten stund känner jag mig oroad för att Debaser ska vara tomt men uppslutningen är god när Bruket kliver på scenen. Först ut är Institutionaliserad #2126 och som vanligt när det gäller Bruket är det full satsning från början.  Och det är just den förmåga till att bara gå ut och ösa som gör att jag gillar Bruket så mycket. Det här är ett band tycker det är kul att spela live och det märks och det smittar definitivt av sig. Det är också live som de verkligen kommer till sin rätt. Det är väl precis så som det ska vara. Ska inte punkrock upplevas live?

Lyckliga dagar är en av låtarna som inte fick plats på Brukets debutplatta En annan klass. Fråga mig inte varför för det är en av mina favoritlåtar. (Då menar jag inte av Brukets låtar utan rent generellt.) Den har ett gitarriff som är helt fantastiskt och jag blir alltid lika glad när jag hör den. En annan av mina favoritlåtar är titelspåret En annan klass och när den spelas känns det som att publiken vaknar till liv på riktigt. Det är ett energifyllt och intensivt gig vi bjuds på.

I Anders Pietsch har Bruket en grym trummis. När han får ta över scenen med sitt trumsolo, som faktiskt finns med på skivan under namnet Bömberns kokbok, så satsar han verkligen fullt ut. Det är både märkligt och underhållande på samma gång. Givetvis river han ner mycket applåder! Sista låten för kvällen blir Polisen lägger pussel och den känns nästan som en urladdning. Bruket har levererat ännu en riktigt bra spelning. Jag vet att jag kommer spela sönder deras platta innan sommaren, så det är väl tur att de är bokade till ett gäng festivaler så jag har något att se framemot.

Låtlista
Institutionaliserad #2126
Kungarike
Lyckliga dagar
Aldrig dö
En annan klass
Bömberns kokbok
Jimmy med pulvret
Sthlm kallar
Fixar sig
Stad som aldrig vaknar
Polisen lägger pussel

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Moto Boy, Debaser Medis, Stockholm, 2010-04-10
Andreas Grega, Allhuset, Stockholm, 2010-04-01

Pin It on Pinterest

Share This