Jag har legat nerbäddad med feber hela veckan. Mitt mål har hela tiden varit att bli frisk till på lördag. Nu är det lördag och jag är frisk. Något som jag är väldigt glad över, för när Fagerstabandet Bruket kommer på Stockholmsbesök vill jag absolut vara på plats. Jag behöver inte bli besviken, det blir fullt ös redan från början. Jag gillar när musik känns. Jag älskar att bli bländad av strålkastarna, att känna basen i magen och känna hur ljudvågorna får de små hårstråna på mina armar att vibrera. Ikväll är en sådan kväll när det känns i hela kroppen att det är ett bra band som står på scenen.

Hela bandet ser laddade ut och verkar vara sugna på att ge allt. Sångaren Fredrik Hellman står allt som oftast ytterst ut på scenkanten och balanserar med en hand på en av bjälkarna i taket som stöd. Vi får höra låtar som En annan klass och En stad som aldrig sover innan en gäst kallas upp på scenen. Christian Nordlander, som under namnet Fulmakten agerat förband tidigare under kvällen, gästar på Polisen lägger pussel. Med sitt stora, svarta burriga hår utgör han en skön kontrast mot den platinablonde Fredrik.

Under STHLM kallar blir det uppenbart att många bördiga från Fagersta är på plats på Debaser ikväll. Armar höjs mot luften och det dansas och sjungs med i denna låt som också är titelspår på Brukets EP som släpptes tidigare i år. Min favorit för kvällen är Lyckliga dagar, något som kanske inte är så förvånande eftersom det är en av mina favoritlåtar i år. Ja, varför sluta där? Bruket är ett av mina favoritband i år. Jag har spelat sönder EP:n och väntar otåligt på en fullängdare. Jag vet att den kommer men jag tycker allt att de kunde skynda på arbetet något. Eller varför inte bjuda in mig till studion för en provlyssning? Att döma av de nya låtar som spelas ikväll kommer jag inte att bli besviken.

Andreas Grega, Annexet, Stockholm 2009-11-06
Mange Schmidt, Patricia, Stockholm, 2009-11-06

Pin It on Pinterest

Share This