Publiken bjöds på en ordentligt trevlig tillställning inne på Bar Brooklyn, Debaser Strands ”bakficka” av den okonstlade singer/songwritern Cajsa Siik. Hennes säregna utstrålning och ton i rösten fyller den lilla lokalen till bredden och lämnar ingen oberörd.  Det är precis det jag vill när jag går på en spelning, att bli berörd på något sätt. Redan från första låten, Ego, lyckas hon och det tre man starka bandet fånga mig.

Det är tajt och det finns inte mycket rent musikaliskt att klaga på (förutom en stundtals svajig ljudbild och en hiphopakt inne på Debaser som gör sitt bästa för att överrösta) och Cajsas röst håller väldigt hög klass rakt igenom. Tillsammans med bandet ökar hon trycket och det blir lite tyngre och svängigare än på skivan utan att tappa känslan som gör henne till den hon är.

Vi bjuds på ett par nya låtar under kvällen, där framförallt den outgivna Fix med sin tydligare groove lovar gott inför framtiden. Kvällens höjdpunkt är ändå den avslutande Giant, som har så stort innehåll och en dynamik som är ovanlig. I Giant släpper Cajsa loss sitt fina register och visar vilken duktig sångerska hon är.

Tyvärr tar det slut alldeles för tidigt och jag går ifrån Hornstulls strand med en längtan efter mer.

 

Port Noir, Debaser Slussen, Stockholm, 2013-08-21
Bad Religion, Gröna Lund, Stockholm, 2013-07-25

Pin It on Pinterest

Share This