Kvällen börjar med ett band från Oskarshamn som heter Kidbrother och består av: Martin Olsson – sång & gitarr, Tobias Andersson – Gitarr & sång, Daniel Lindqvist – bas, Erik Nilsson – trummor och Fredrik Karlén på keyboard. Kidbrother visar sig vara ett mycket bra band och har precis släppt en ny platta Wait for the light.
Sångaren har en otroligt skön röst och det enda jag önskar är att texten skulle höras lite bättre. Låtarna är så pass olika att det är svårt att placera dom i ett speciellt fack. Men Rock blir nog bra.
Låten Tide är den som jag känner mest för så här efteråt. Den är riktigt bra och den och ett par låtar till finns att lyssna på här.

Efter en kvarts paus äntrar Christian Kjellvander och hans fru Karla-Therese scen. Christian med säckiga byxor, stora kängor, en kavaj som inte satt alldeles bra och två gitarrer. Karla-Theresa vacker som en ros. Stor kontrast och väldigt “manligt” kontra “kvinnligt”.
Första låten är Allelujah Tystnaden på Kalmar teater är total och denne mans dova röst och Karla-Thereses ljusa röst som kommer in här och där i låtarna biter sig in och säkert även fast i publikens hjärtan. En låt som jag inte kan namnet på blir mäktig med endast Christians röst, lite trummande med långfingret på gitarren och något fotstamp ibland.
Det är kanske svårt att tro att detta kan låta bra. Han är sig själv, det blir väldigt intimt på Kalmar teater, han gör sin grej och han gör det förbaskat bra!
Skulle jag få önska något mer så är det lite mer mellansnack och ett par låtar med lite mer klös i.

Bilder på Kidbrother finns här.

Bilder på Christian Kjellvander finns här.

En afton med Depeche Mode, Debaser Medis, Stockholm, 2009-04-30
Sofia Karlsson, Konserthuset, Växjö, 2009-04-26

Pin It on Pinterest

Share This