Det där med att Christian Walz skulle vara ringrostig kan jag glömma direkt. Han och hans åtta man starka band visar direkt vad de går för i What’s Your Name?. Publiken är stor och blandad, mycket större och mycket mer blandad än vad jag förväntat mig. Att döma av mellansnacket så var nog inte heller Christian redo på att det skulle vara så mycket folk på plats och han passar på att tacka alla som tagit sig hit. Även om det inte märks så finns nog nerverna där under ytan. För nog är det därför som han tappar bort ett par textrader i Hit N’ Run?

Det var ju redan 1999 som den självbetitlade debutplattan Christian Walz släpptes. Det är också den plattan som är anledningen till att jag står här ikväll 12 år senare för att se Christian live för första gången. Kvällens höjdpunkt för mig blir därför att få höra Lovin’ Is All Right. Jag tror inte att resten av publiken håller med mig, inte om jag ska döma av jublet som uppstår när Veronica Maggio kommer ut på scenen. Tillsammans sjunger de Records & Amore innan fröken Maggio lägger beslag på både scenen och mikrofonen och sjunger Mitt Hjärta Blöder till publikens glädje. Nu är ju inte jag ett fan av Veronica Maggio så jag är ganska nöjd när hon försvinner och Christian kan fortsätta sin spelning.

En timme går fort när man har roligt och när både Like Suicide, Christians bidrag från Melodifestivalen tidigare i år, och ett avskalat extranummer klarats av är spelningen slut. När jag banar min väg mellan sockervadd, karuseller och barnvagnar tänker jag att det är synd att Christian Walz inte släppt fler skivor än tre. Hoppas, hoppas att det kommer en ny snart. Det vore faktiskt på tiden!

Rockbjörnen Live, Gröna Lund, Stockholm, 2011-08-31
Europe, Sjöhistoriska, Stockholm, 2011-08-03

Pin It on Pinterest

Share This