Kvällens spelning är turnéavslutningen just med Wovenhand och då Owman kommer från Malmö så måste det ju ha varit extra kul för henne att avsluta i hemstaden. Publikuppslutningen är stor och jag är helt säker på att många är där för att se Owman lika mycket som Wovenhand.

Att se Christine Owman live är verkligen något extra. Jag har alltid tyckt att hon levererar mycket bättre på konsert än vad hon gör på skiva. Jag gissar att det har mycket att göra med hennes härliga personlighet som strålar ut från scenen. Hon leker med sin cello på ett nästan teatraliskt sätt, samtidigt som hon kan headbanga och inta dansposer bakom mikrofonen. Det är alltid underhållande att vila ögonen på. Under större delen av konserten lyckas hon också med att få det att låta suggestivt, utan att det blir sömnigt, vilket kan vara en svår balansgång med den här typen av musik.

Min favoritlåt under kvällen är den nästan hemsökta låten Deathbed. Hennes vibrerande röst är fullkomligt hypnotiserande här. Vi får också bland annat höra en ny låt, Sleepwalker, som kommer på hennes nya skiva. Den låten lämnar mig lite blasé däremot, i alla fall efter den här första lyssningen.

Wovenhand, Babel, Malmö, 2014-06-14
One Direction, Friends Arena, Stockholm, 2014-06-14

Pin It on Pinterest

Share This