17-mannabandet Club Killers är en helt ny bekantskap för mig, jag är inte så inlyssnad på
Ska /Reggae/jazz/ R´n B-soul sen innan. Är mycket imponerad av Club Killers medlemmars meritlista som innefattar bland annat Monster, Weeping Willows och Florence Valentin.  De körde även några instrumentala låtar, vilka hade skönt gung och det märktes även på publiken som trängdes och dansade loss, vilket skapade en bra stämning i lokalen.

Den låt från CK jag fastnar för mest är ändå The pressure is Going on med riktigt snyggt pianosolo och blåsinstrumenten kommer till sin rätt tillsammans med Whales Ofili röst. Vanligtvis har de även med sångerskan Anna-Maria Espinosa men som idag fick stanna hemma då hon blivit sjuk.

Varje gig gästas av en hemlig gäst, för denna spelning kom Christian Olsson frontmannen i Fibes, Oh Fibes! på besök.
Han kom in efter 6 låtar och började med att sjunga en riktigt bra tolkning på Miike Snows Animal för att sen sjunga en låt från Fibes oh Fibes egna CD. Där Christian i originalet sjunger ”…en manlig duett” (som han själv kallade det) med Björn Skifs i låten My Calender.
De låter bra och går nu lite mer i reaggea toner när han backas upp av CK.
Sedan tackar Christian Olsson för sig och går av scenen, för att komma tillbaka till den sista låten.Gästspelet kändes mycket kort men det vi fick var verkligen inget att klaga på.

Viktor Borbake (sång och trombon) tackar för sig och bandet och ber Dj:n slå på skivspelaren, då folk börjar protestera och de har knappt hunnit av scenen då Borbake vänder om och säger att det är ingen idé att låtsas, det blir extranummer! Ber oss sen skänka en tanke till Anna-Maria. Live svänger de riktigt bra och de blir riktigt bra med alla instrument inblandade och bandet känns verkligen samspelta. Jag kan verkligen tänka mig att gå på Club Killers någon mer gång.

Innan de kliver av scenen ropar Borbake ”Ses om en månad”… det blir spännande att se vem som gästar här näst!

För att se bilder från spelning titta här

 

Magnus Weideskog & Karin Ström, Obaren, Stockholm 2010-03-24
Melodifestivalen, Final, Globen, Stockholm, 2010-03-13

Pin It on Pinterest

Share This