Jag vet att många säger ”Åh, men hallå, ett tribute/Coverband” Japp, det stämmer mycket bra och jag kan själv bli lite trött på Coverband och tänker ibland, Ok, om bandet/artisten inte finns längre så är det helt grönt för mig, för visst är det viktigt att föra deras musik vidare. På en pub är det ok för där vill folket ha låtar de kan men när det kommer till en konsert så är det tydligen tvärnit hos en del. Ibland frångår jag detta helt för sanningen är den att det faktiskt finns riktigt bra Coverband och ett av dom är absolut Ebba Gold!

Jag måste erkänna att jag inte hört de innan men jag blev helsåld. Okej, det är inte Thåström som står på scen men vadå, huvudsaken är att det görs bra och de här levererade verkligen!!!
Riktigt kul och underbart att se ett band som verkligen kör hårt! De spred glädje, nostalgi och dessutom oerhört bra musiker som det var fart på. Inte helt lätt att lyckas få en skarp bild på dom då de sprang runt och så den här röken som jag tyvärr dissar då det inte går att få bra bilder med den. Så jag föreslår Hazer nästa gång. 🙂

Det som visar på om det är ett bra band som står på scen är publiken och jag kan säga att här var det tryck på den. En tjej hamnade halvvägs emellan kravallstaketet. Det var bra, magiskt och publiken var i extas under hela konserten! Ska jag slå ner på något så är det att inte Mental istid var med. 🙂 Så kunde det varit några till.

Blir man någonsin nöjd efter en konsert? Jag menar med setlistan. Jag saknar alltid låtar men det betyder ju egentligen bara att det finns för många bra låtar. Så två set nästa gång kanske, kanske? 🙂
Bandet var heltiajta och musikerna riktigt bra och sången var suverän. Visst är det härligt med nostalgi? Jag gick leende därifrån med bilder i huvudet ifrån tiden då jag lyssnade sönder, speciellt vinylerna Kärlek & uppror och plattan som heter bara Ebba Grön. Hur jag och en kompis klädde oss i svart/vitt av någon anledning. Jag hade en svart tofs och en vit i håret och kläderna var genomgående svarta och vita. Ibland vill jag bara tillbaka till 80-talet!

Om ni får möjlighet att se Ebba Gold s¨hoppas jag ni ger de en chans. Ni kommer inte ångra er! Jag hoppas verkligen att de kommer tillbaka till Kalmar eller i närheten så jag får uppleva dom igen!!!

De låtar vi fick höra den här kvällen var:
Were only in it for the drugs
Mamma pappa barn Fantastiskt framförd
Var e vargen
Det måste vara radion
CC Cowboys
Du ska va president
800°. Alltså den här låten är ju så bra och så även den här kvällen också!
Die Mauer. Ja, vad säger man om den här låten? Finns det ord på hur bra den är? Jag hittar inga nu i alla fall.
Extra:
Ung å kåt
Staten o kapitalet

Artisten finns på Spotify, lyssna här:

Artistens facebooksida finns här.

Artistens hemsida finns här.

The Wombats, Debaser Medis, Stockholm, 2015-10-27
David Urwitz med band, Kalmar teater, Kalmar, 2015-10-10

Pin It on Pinterest

Share This