Bilden av ett litet barn på en strand spreds över världen.Plötsligt var den där i flödet och jag kom inte undan. Så kom idén till insamlingsgalan En kväll för världens barn.
Jag kontaktade kompisen Kim Stranne, som jag vet har ett stort hjärta och som brinner för rättvisa och medmänsklighet. Sen var snöbollen i rullning! På mindre än en vecka har de båda sedan dragit ihop artister till en stjärnspäckad galakväll i Kalmarsalen där alla intäkter ska gå till Radiohjälpens insamling för världens barn. En målning av kpnstnärinnan Michaela Leo skulle även auktioneras ut under kvällen. Målningen vad ett blått hav, himmel, och en bit strand. I ett rep flög en röd drake som symboliserade pojkens röda tröja och på stranden stod ett par barnskor, där pojken skulle ha stått.

Alla pengar skulle gå till Radiohjälpens insamling.
Jag var där med min kamera och ett block men då varje artist körde en låt så var det hektiskt att både skriva och fotografera så jag fick gå hem med ett tomt block. Men minnet över kvällen fanns fastetsad i mitt huvud och är det fortfarande. Det blev en magisk, fantastiskt underbar kväll, tårögda satt de flesta och vid vissa tillfällen kunde man inte hålla tillbaka.
Kim Stranne och Lennart Palm började kvällen med låten Bridge over troubled water och redan där föll ett par tårar. Vilken fantastisk slående låt att börja med och lika fantastiskt framförd.
Artister + publik hade med sig gosedjur som under kvällens sattes en efter en på scenkanten. Dessa gosedjur gick till Tillsammans Öland i Borgholm. Det var otroligt att se hur det bara fylldes på med djur av alla de slag och färger. Vackert, mycket vackert!

Jag tänker: Tänk om alla städer gjorde detsamma! Tänk vad mycket det skulle bidra med till dessa människor som behöver oss otroligt mycket nu! Tänk vad fint det vore!
Så denna blandning av musik som vi fick uppleva tack vare det här. Vissa vi aldrig hört innan, musikstilar som vi i vanliga fall inte lyssnar på och vissa som vi hört flera gånger.
Artisterna som ställde upp är lokala begåvningar och bara det… Att lilla Kalmar har sådan bredd på duktiga musiker. Otroligt!
Tavlan gick för 8000:- Fantastiskt, det var nästan slagsmål i salen. 😉

Tillsammans fick vi i Kalmar in 108 492:- Wow, säger vi bara!!! Tack till publiken, artister, Lennart, Kim och alla andra som bidrog med än det ena än det andra. Vilken fantastisk summa. Inträdet var 250:- och vissa av artisterna sålde även plattor för 100:- som också de gick till Radiohjälpens insamling. Jag är stolt över våra invånare och vår stad!!!

De som bidog med sin musik var:
Kim Stranne och Lennart Palm – Brige over troubled water
Lennart Palm – Välkomna
Kim Stranne med band – Med vänlig hälsning
Daniel Alleved – ?
Vilke – Du kommer aldrig hem
Johan Lilja band – Ett fattigt land
Adeé och Johan Mauritzson – We are one
Cissokho, Tomas Forsell, Sarbast Hassan – Kaira
Cissokho, Tomas Forsell, Sarbast Hassan – Jane, Jane
Duran och Mollan – Händerna upp
LOLA med band – Bye, bye baby
Peter Elmberg – Drömmen om ett bättre liv
Anne Solvig – Dear sister/brother
Elin Tellus – Anna Mannu
Simone Bastani – God bless the child
Isle of you (Ida och Elina) – ?
Rockettes – Soul shake
Therese Wahlgren och Ölandskören + Rekyl- Rör vid min själ
Kalle Johansson – En låt skriven just till den här kvällen
Inge Elmersson + Rekyl – Sätt dig på tåget
Fanny Nilsson + Rekyl – Alone
Charlotte Berlevik + Rekyl – The winds are changing
Dimpker brothers – Before it starts to rain
Michael Ländin + Rekyl – Wish I could fly away
Amelie Aebischer + Rekyl – Inte
Emma Lindeborg + Rekyl – Love is love
Matilda Lindström + Rekyl – Alive
Therese Nestor – Barnen
Magnus Bergman – Natten
Björn Rosenqvist – Brothers in arms
Adeé – Woman
CajsaStina Åkerström + Rekyl – Kid
Thomas Björklund Svensson + Rekyl – Anthem
Stage4you-kören + Rekyl – We are the world

Consertreview: Jack Savoretti, Conserthuset, Copenhagen, 2015-09-26
Kamelot, Debaser Medis, Stockholm, 2015-09-27

Pin It on Pinterest

Share This