Det är inte bara på festen jag nyss lämnat som stämningen är på topp, även här på det för kvällen utsålda Berns är det klackarna i taket som gäller. En förväntansfull stämning hänger i luften och jubel utbrister när bandet väl står på scenen. Det känns som att sångaren Christian Olsson redan från början lindar publiken runt sitt lillfinger. De följer hans minsta gest och han lever verkligen ut uppe på scenen. Jag tror inte att han står still en sekund under hela spelningen och det känns som att hela världen cirkulerar runt honom just nu. Lite orättvist mot de andra två i bandet men Christian är en sådan självklar frontfigur att det inte kan hjälpas.

Under Run To You blir det allsång på allvar för första gången. På skiva har de med sig Kim Wilde men ikväll får Christian klara sig själv. Det finns nog en och annan tjej som hade velat ta plats bredvid honom där på scenen. Tjejen bakom mig skriker ”Iiiiiiiiii!” högt i mitt öra flera gånger och det bli inte bättre när Christian knäpper upp knapparna i sin vita kavaj.

På det hela taget har jag en riktigt trevlig kväll på anrika Berns. Det märks att bandet är mitt uppe i sin turné, allt flyter på som ett välsmort maskineri. Bästa låt för kvällen är Get Up som låter alldeles förtjusande ikväll. Annars bjuds vi mest på nytt material från senaste plattan 1987 som släpptes i september. Det känns som att bandet kanske fått sitt stora genombrott nu, något som verkligen märks under Love Child. Publiken överröstar nästan Christian och det klappas och sjungs med från första till sista raden. När sista tonen ebbat ut och bandet klivit av scenen sjunger publiken vidare på Love Child. Inget band kan väl motstå en sådan hyllning så snart står de där igen redo att ge oss några extranummer. Att Fibes, Oh Fibes! är ett band som älskar att stå på scenen och underhålla går inte att ta miste på. Det är verkligen ett sant nöje att låta sig underhållas av dem. 

Låtlista
Dubious
Goodbye Sunshine
Silly Lover
Run To You
Love Will Always Find A Way
Can’t Be So
Stuck On You
Secret Diamond Deal (Don’t Give It Up)
Get Up
My Calendar
Don’t Stop Me Now
Love Child
Extranummer
Goodbye Beloved Ones
New York City
This City’s Got No Boulevards

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Melissa Horn, Pipes of Scotland, Kalmar, 2009-11-21
Lars Winnerbäck, Annexet, Stockholm, 2009-11-06

Pin It on Pinterest

Share This