Publiken i Friends Arena har blivit underhållna och informerade och verkar vara riktigt laddade för det som väntar. Pass på, nu drar det igång med ett intro från själva turnén. Så ja, nu har vi Charlotte Perrelli på scenen, hon ska föreställa den lilla sjöjungfrun om det inte framgår. Givetvis är det Köpenhamn som besjungs; det är ju där Eurovision Song Contest äger rum i maj. Jag tycker att dansarna är himla tjusiga i sina havsblå kläder!

Nu är det dags för artisterna att presenteras. I år blir det inte någon inmarsch utan artisterna står utplacerade i arenan. Nu kommer Charlotte tillbaka med Natteravn, nu i en kortkort kreation. Åh den hade kunnat få varit ett par centimeter längre… Nåväl, jag tycker det är en ganska tjusigt öppningsnummer. Här har vi våra programledare, Nour El-Refai och Anders Jansson! Gillar Nours klänning skarpt. Anders gröna kostym däremot… Nej tack! De kommer nu gå igenom hur röstningen går till. Det funkar precis som under deltävlingarna med tillägget att vi nu också har med den internationella juryn men mer om den senare! Är ni redo? För nu kör vi!

Anton Ewald – Natural
Jag gillar ju Anton, han är himla trevlig och charmig! Den här låten är dock inte alls lika stark som Begging från förra året. Jag är lite rädd att det ska ligga honom i fatet… I övrigt så tycker jag att numret är väldigt snyggt och stilrent. Jackan han har på sig är grym! Den gnistrar verkligen ikapp med hans bländande leende. Går det igenom tv-rutan? För när man står mittemot honom är det väldigt svårt att värja sig ifrån det. 

Ellen Benediktson – Songbird
Det här är en så hysteriskt trist låt! Tre minuter har väl sällan känts så långa. Jag har ju under många år odlat någon sorts allergi mot menlösa ballader och detta är precis det. Jag vill ha mer känsla, det här ger mig absolut ingenting! Ellen sköter sig exemplariskt men hon kan inte rädda den här låten hur fint hon än sjunger.

Alcazar – Blame It On The Disco
Åh jag är verkligen Team Alcazar! Tycker det här är så himla härligt! Jag älskar glittret, jag älskar discokulan. Det här är ju låten man vill dansa till på efterfesten senare i natt. I den här tävlingen så tror jag dock att den inte på seger. Jag skulle drista mig till att säga den känns lite daterad jämfört med en del andra bidrag. En sak är i alla fall säker, Alcazar + disco = sant. 

Men vad säger ni om dessa konstiga bakelser? Jag förstår verkligen inte varför de är med… 

Oscar Zia – Yes We Can
Har vi pratat tillräckligt mycket om att det här både låter och ser ut som ’N Sync? Det är verkligen det enda jag kan tänka på när jag ser det här numret. Visst är det snyggt men det krävs lite mer för än så här för att imponera på mig. Oscar klarar sig bra men jag önskar att han fått en lite roligare låt att leka med.

Linus Svenning – Bröder
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här låten. Linus känns lite som en udda fågel i finalen och det kan mycket väl vara till hans fördel. Dessutom så sågs han i Andra Chansen förra veckan så folk har kanske fattat tycke för honom och denna allvarliga låt. Detta till trots så vågar jag påstå att detta inte är kvällens vinnare.

Helena Paparizou – Survivor
Hon är ju ett fullblodsproffs men det är något som inte funkar med den här låten. Ja, i mina öron alltså. Eller snarare i mina ögon. För när jag bara lyssnar tycker jag att det är riktigt bra men när jag ser på själva framträdandet så ger det mig ingenting. Många av de internationella fansen som är här älskar ju Helena och jag gissar att hon kanske kommer kamma hem en hel del röster från de internationella jurygrupperna men frågan är om detta funkar för svenska folket…

YOHIO – To The End
Det här är väl det rockigaste vi har i finalfältet och borde kanske tilltala mig men jag vet inte ja. Det känns lite väl slätstruket efter fjolårets genombrott. Jag hade nog förväntat mig något annat av YOHIO. Eller jag hade snarare förväntat mig mer av honom. Jag har svårt att se honom som en vinnare i år.

Sanna Nielsen – Undo
Ja vad tror ni? Tar hon hem det här? Jag hoppas faktiskt det! Hon är verkligen värd det. Numret är svinsnyggt, hon sjunger som en gud och det är bara… Gåshud! Jag har verkligen gåshud under hela numret! Jag hoppas att det går igenom rutan hur löjligt bra det här är. Kan det vara sjunde gången gillt för Sanna?

Ja, Sigrid är tillbaka! Visst är det väl lite småskoj det här?

Panetoz – Efter solsken
Lite tuggummi pop någon? Den här låten sitter ju fast som klister och jag går omkring och trallar på den lite då och då utan att ens märka det. Det är ju en kul låt och den verkar gå hem hos publiken. Panetoz är verkligen glädjespridare och det är riktigt kul att se. De bjuder på ett skönt gung och snygga kläder. Observera att även strumporna matchar!

Ace Wilder – Busy Doin’ Nothin’
En förbaskat snygg och modern poplåt! Kanske lite för mycket Avicii över den för att jag ska älska den men annars så funkar den bra. I mina ögon så är det här Sannas största konkurrent till segern. Jag gillar Ace stil och det är kul att det är en tjej som gör den här låten.

Jaha, det var alla bidragen det! Har ni hittat en favorit så är det dags att börja rösta nu. Nu väntar den första snabbreprisen och efter det ska vi till greenroom och hälsa på.

Nu blir det ABBA! Det känns ju helt galet att det hunnit gå 40 år… Det är Marie Bergman, Malena Ernman, Charlotte Perrelli och Robin Stjernberg som står på scenen. Värdigt och snyggt är mitt betyg på det hela. 

Så där ja, nu ska vi få resultatet från de internationella jurygrupperna. De är elva till antalet och de har tillsammans lika många poäng att dela ut som svenska folket. 

Vi har nu alltså Ace Wilder i topp! Vill du ändra på det är det dags att sätta igång och rösta, rösta, rösta! Här kommer nämligen den sista snabbreprisen. Kom ihåg att rätt låt måste vinna!

Här har vi nu Clara Henry som har hand om eftersnacket på SVT. Lite småkul är hon väl ändå. Känns som hon har vuxit in i det här. Det här med Anton och hans skrevgrepp är ju bara för fnissigt! 

Nu är det dags för Nour och Anders att ta över scenen. Det här är deras version av fjolårsvinnaren You. Nu är texten på svenska och handlar om de senaste veckornas turné de varit ute på. Det är väl… sådär. 

Okej, nu är det dags att utse segraren! Vi säger ett stort grattis till Sanna Nielsen!!! Jag ska nu bege mig ut i arenan och se om jag kan få till en segrarintervju – håll tummen för mig! 

You Me At Six, Klubben, Stockholm, 2014-03-09
The Boxer Rebellion, Södra Teatern, Stockholm, 2014-03-06

Pin It on Pinterest

Share This