Klara (på gitarr) berätta hur hon som fjortonårig tjej drömde att en dag få spela på Debaser – Medis scen och tänkte att hon förhoppningsvis vid 25 års ålder skulle få sin dröm sann. Men den skulle komma mycket tidigare då Klara idag är 19 år står på ett slutsålt Debaser. De tackar ödmjukast och berättar hur de aldrig hade trott att de skull fylla Debaser med två spelningar och på en och samma dag. Då kvällens spelning sålde slut sattes det in en extra spelning tidigare samma dag.
Johanna (på Keybord) börjar sen prata med en mycket hes stämma och berättar att hon tappat rösten och vill  klar göra att hon annars sjunger skitbra och skrattar lite genererat/ironiskt. Trots sina halsproblem så är hon med under hela spelningen och sjunger. Klara väger upp oerhört fint med sin vackra röst.
Mellansnacket fortsätter sen i samma stil spelningen igenom, de är raka och ärliga, talar om det som de tänker på, känns inte tillgjorda. Likt deras musik som känns som det kommer direkt från hjärtat.
Vi får under kvällen höra en hel del låtar från deras nyligt släppta album Lion’s RoarBlue, Hard Beliver, In the hearts of  the man, New Years Eve och så klart den senaste singeln Emmylou. Men de väljer även att spela en låt från deras första album, låten Ghost Town
Tjejerna går fram till scenkanen och gör en unplugged version på den, uppmanar publiken att sjunga med, även om de inte kan de rätta stämmorna. Det blir ett fint avbrott som ger lite variation till spelningen. De står annars relativt stilla vid sina instrument men emellanåt  släpper de loss ordentligt och går riktigt in i musiken och headbangar stilfullt, som i Lion’s Roar och går Klara verkligen loss med sitt långa hår.
Trost Johannas inte kunde nyttja sin röst fullt ut så levererade de över mina förväntningar och jag var glad att fått en chans att se dem  live, för nu drar tjejerna vidare ut i Europa och vidare till Australien. Det ska bli spännande att följa tjejernas framtid.
Kvällen bästa låtar:
In the hearts of the man, Hard Beliver, Lion’s Roar och extranumret King of the World, som gästades av Adam Olenius – känd från banden Shout Out Louds och Serenades – och sjunger sista versen (som på skiva sjungs av skivans producent Conor Oberst, även känd från bandet Bright Eyes).
Bilder från spelningen hittar ni här

Lennie Skifs - Still Crazy, Tyrol, Stockholm, 2012-02-02
Tove Styrke, Debaser Slussen, Stockholm, 2012-01-19

Pin It on Pinterest

Share This