Vädergudarna är inte med Flogging Molly, det har regnat från och till över Stockholm hela dagen och så även när det är dags på Gröna Lund. Men som Dave King konstaterade: ”We’re Irish, we bring the rain!”

Men sjumannabandet är inte några som låter dåligt väder hindra dom, redan under inledande The Likes Of You Again var det full fart framför scenen trots regnandet och en ganska stor och gladlynt mosh pit bredde snabbt ut sig i publiken.

Andelen paraplyer i publiken gick ner efter tre låtar då det slutade regna och lagom till Speed Of Darkness uppenbarade sig en stor och vacker regnbåge rakt ovanför scenen. Något som gick den pratglade Dave King helt förbi då han upptäckte Moneybrother uppe på viphyllan eller ”the arsehole section” som han med ett garv döpte om den till. Flogging Mollys förband på USA-delen av turnén var just Moneybrother och de fick genast Selfish Man tillägnade till sig, den som brukade tillägnas George W Bush. I presidentens fall var det en inte helt vänlig dedikering, så Moneybrother hälsade glatt tillbaka med diverse väl valda gester. Dessa musiker…

Mellan alla låtar lät Dave King munnen gå i vanlig ordning och han hann med att avhandla allt från vikingar och arbetslöshet på Irland till emigrerade fiskmåsar och ännu flera glada kängor till polarna i Moneybrother.

Bandet i övrigt var också på gott humör, de vandrade omkring på scen, försvann in bakom högtalarstackarna för att dyka upp långt ute på kanten för att morsa på publiken som stod vid sidan av scen och framförde under tiden sin högeligen medryckande musik. ”Irländsk folkmusik med distade gitarrer” som en vän exalterat beskrev musiken innan han släpade med mig på mitt första möte med bandet.

Samtidigt var publiken med på noterna, det dansades friskt överallt och med varandra, oavsett om det var svartrockare, popsnören eller emokids. Klyschan ”alla var där” stämmer till fullo för Flogging Mollys keltinspirerade punkbaserade musik går hem hos väldigt många. Hade detta varit en fredag- eller lördagskväll hade det varit ännu trängre på Grönan. Förfestmusik är en etikett som sitter bra på det här bandet.

Efter Seven Deadly Sins tackade bandet för sig genom att spela Always Look On The Bright Side Of Life och – stanna kvar på scen! De vinkade glatt till publiken länge och väl, kastade ut såväl låtlistor och handdukar som vattenflaskor till publiken och lämnade scenen först när det blev fullt med folk som började riva utrustningen.

När folkmassan började röra sig mot utgången var den lika sjöblöt som när konserten började. Då var det av regn, nu var det av 1½ timmes konstant dansande. Flogging Molly har återigen lyckats.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. 

Setlist:
The Likes Of You Again
Swagger
Speed of Darkness
Requiem For A Dying Song
The Worst Day Since Yesterday
Selfish Man
Saints & Sinners
Drunken Lullabies
The Wanderlust
Factory Girls
So Sail On
Tobacco Island
Revolution
Rebels Of The Sacred Heart
Devil’s Dance Floor
If I Ever Leave This World Alive
Don’t Shut ’Em Down
Salty Dog
What’s Left Of The Flag
Extranummer:
Float
Seven Deadly Sins

Alice Cooper, Gröna Lund, Stockholm, 2011-07-04
Bryan Adams, Gröna Lund, Stockholm, 2011-06-09

Pin It on Pinterest

Share This