Jag har funderat ganska mycket på varför jag tycker att Florence Valentin är så fantastiska. Kanske är det för att de plockat det uppkäftiga från punken, det ösiga från rocken och det glada från poppen. Den kombinationen är oslagbar i mina öron. Deras musik får mina ben att spritta och min mun att le. Den här kvällen är inget undantag, det inser jag redan när Jonny Calzone kliver ut på scenen och drar igång det skramliga introt till Spring Ricco. Publiken verkar vara taggad och sjunger med från första till sista låten.
 
Mitt allt blir till 16 ton som blir till Jag är hellre blind än ser mitt liv utan dig. Jag känner redan att det här är en sådan spelning som jag inte vill ska ta slut. Speciellt när Love Antell säger att de inte ska spela i Stockholm på ett bra tag. Under Upp på sociala, ner på systemet exploderar publiken längst fram av glädje och det känns som att spelningen lyfter ytterligare.
 
Bandet har i mina ögon tre tydliga pådrivare. Dels är det trummisen Agge Berg som med sitt taktfasta driv får musiken att hela tiden röra sig framåt. Sedan har vi Mange Jonsson som när han inte spelar trumpet hela tiden jagar på oss i publiken med sitt frenetiska tamburin skakande. Den som eldar på mest är givetvis frontmannen Love Antell. Man kan aldrig vara riktigt säker på vad som ska hända på scenen när han är med och man vet aldrig vem som kan få sig en välförtjänt känga under hans mellansnack.
 
Efter tolv ordinarie låtar och två extranummer är spelningen obevekligen slut. Kvällens DJ drar igång Ung & Kåt med Ebba Grön och det känns som en perfekt avslutning på den här kvällen. Jag måste dock erkänna att det känns lite tomt att veta att det kommer att dröja länge innan jag får se det här bandet live igen. Trots att jag sett dem live så många gånger i år så tröttnar jag aldrig. Undrar om Florence Valentin kan tänka sig att spela i mitt vardagsrum varje fredagskväll? Det kan ju aldrig skada att fråga…

Låtlista
Spring Ricco
Mitt Allt
16 ton
Jag är hellre blind än ser mitt liv utan dig
Upp på sociala, ner på systemet
Smällar man får ta
Vårt hem, vårt borg
8 & 5
Bilen brinner
Såld är såld
Samma vindar, samma brackor
Pokerkväll i Vårby Gård
Extranummer
Du kommer gå långt
Allt dom bygger upp ska vi meja ner

Mange Schmidt, Patricia, Stockholm, 2009-11-06
Boris & the Jeltsins, Debaser Medis, Stockholm, 2009-10-30

Pin It on Pinterest

Share This