När vi kommer fram till Kungsträdgården är första maj-firandet i full gång med talare på scenen och tåget som precis börjat närma sig. Efter tre talare är det äntligen dags för Florence Valentin att ställa sig på scenen. Killarna i bandet har varit i gång sedan tidig morgon då de medverkade i direktsänd morgon-tv hos TV4. Att det skulle vara trötta märks inget av, det är fullt ös redan från början med Spring Ricco som följs upp av Mitt Allt. Love Antell, sångare och gitarrist, säger att de är väldigt stolta över att få vara med här för andra året i rad och att de tycker att det är något av ett hedersuppdrag. När jag ser mig omkring inser jag att publiken framför scenen snabbt bytts ut från lite äldre till betydligt yngre. Den nu yngre publiken är helt med på noterna och några försök till dans görs mellan bänkraderna, givetvis sjungs det också med i Upp på sociala, ner på systemet.

Smällar man får ta bjuder på förbaskat bra driv från trummisen Agge Berg. Han är väl något av bandets motor som aldrig slutar slå och som ser till så att bandet aldrig tappar farten. 8 & 5 följs av Du Kommer Gå Långt under vilken en man går runt och bjuder på godis – trevligt! Det har jag aldrig varit med om på en konsert tidigare. En konsert så här mitt på dagen tillhör ju inte vanligheterna, om man inte är på en festival, och det känns alltid lite annorlunda och det blir inte riktigt samma inramning som en spelning på en liten rockklubb. Vi får också höra Bilen Brinner och Vårt Hem, Vår Borg. I den sistnämnda låten får verkligen blåset glänsa. Blåset i form av Mange Johnson på trumpet och MP Krantz på saxofon. I kulisserna ser jag hur Per Persson från Perssons Pack smyger omkring. Sedan något år tillbaka spelar Love med Perssons Pack så ett inhopp av Per är kanske att vänta?

Efter Såld Är Såld uppmanar Love alla att rösta i valet till Europaparlamentet den 7 juni, en uppmaning jag hoppas att de flesta följer. Med det har det blivit dags för dagens sista låt som blir Pokerkväll i Vårby Gård. Det är då det händer. Till taktfasta applåder kliver han nu ut på scenen med sin akustiska gitarr och i sin hatt – Per Persson. Riktigt skoj att se honom som gäst. För att citera dagens konferencier Uje Brandelius: ”Det kan inte bli så mycket bättre!”

Bilder från spelningen finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Senare på kvällen gjorde delar av Florence Valentin ett gig på klubben Love på Marie Laveau. Bilder hittar du här.

 

Anna Stadling, Big Ben, Stockholm, 2009-04-21
Toni Holgersson, Söderport, Kalmar, 2009-05-01

Pin It on Pinterest

Share This