Man kör givetvis!

Just detta hände Peter Barlach i höstas och milt uttryckt fick han blodad tand.

Så det är på grund av Hälsovårdsmyndigheten vi är på Engelen och genrepet av Vardagsrumsturnén en kall kväll i februari. En turné som kommer gå genom vanligt folks vardagsrum runt om i Sverige där två trubadurer dyker upp hemma hos någon, där det kommer vara knökfullt och där man får viska ett hemligt lösenord i dörren för att få komma in…

Med på turnén finns Frans Haraldsen och tillsammans framför de visor i dur och moll, både egna, varandras och andras. Genrepets öppning är till exempel Wille Crafoord, ”Sveriges tredje bästa trubadur” enligt herrarna själva. Vilka som är de två bästa yppas märkligt nog inte..?

Under en dryg timme lotsas vi runt i Peter och Frans värld, en värld av piller, dubbelmoral och 36-årsverksamheter. Frans är ute efter en tjej som inte alls är som han, Peter funderar kring övernattningslägenheter och vi får oss dessutom till livs en världspremiär, en svensk version av Johnny Cashs A Boy Named Sue vid namn En Kille Som Heter Siv.

Kvällen avslutas med Frans låt Tecken på att tjejen är för ung, en betraktelse om att tjejen kanske inte riktigt har kommit upp i ålder än..? Men gäller det alla? Med tanke på att sista strofen löd ”Det är ett tecken på att Ulf Lundell är cool” så kanske det finns hopp för alla som inte är politiskt korrekta..?

Turnén pågår februari och mars ut, avslutas i en etta i Fruängen och har ni lösenordet till något av vardagsrummen är det bara att gratulera! För oss som inte har det kommer det bli en grande finale på Mosebacke 7-8 april.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Peter Bjorn and John, Strand, Stockholm, 2009-02-25
Popcirkus, Debaser Medis, Stockholm, 2009-02-11

Pin It on Pinterest

Share This