Redan under den magnifika öppningen, det lysande titelspåret från End Of Disclosure, så får man gåshud. Kvalitén det här bandet besitter är enorm, allt från instrument till Peter Tägtgrens råa growl sitter riktigt bra under större delen av kvällen.  I mitt tycke finns det få band som lyckas så bra med att få ut en sådan brutal tyngd och grym råhet trots att man spelar en väldigt melodisk och ren death metal, väldigt imponerande.

Kvällen bjuder på en ganska frisk blandning av gammalt och nytt, två fantastiskt bra versioner av de gamla klassikerna Necronomicon och Left to rot omges av mestadels låtar från End Of Disclosure men också av några av de bästa spåren Hypocrisy fött fram, Eraser och Fire In The Sky. På det hela taget en riktigt grym setlist, mycket beroende på att de nya spåren är väldigt bra och funkar förträffligt live.

Bandet lyckas också få igång publiken på ett bra sätt, det bjuds på en snygg ljussättning som passar in med musiken och på den intima Klubben. Bandet har en härlig energi och utstrålning även om den synkroniserade headbangingen känns lite töntig.

Sammanfattningsvis var det en väldigt bra kväll, Hypocrisy visar varför de har fått nära på legendstatus på den svenska metalscenen och att de fortfarande klarar av att leverera högklassig melodisk death metal.

Jake Bugg, Debaser Medis, Stockholm 2012-04-03
Final Melodifestivalen 2013, Friends Arena, Stockholm, 2013-03-09

Pin It on Pinterest

Share This