I Are Droid startades av Peder Bergstrand och Fredrik Okazaki Bergström under lite annorlunda former. Fredrik var nämligen på väg att flytta till Japan när de precis bestämt sig för att börja skriva musik ihop. De började skicka låtidéer fram och tillbaka mellan Stockholm och Tokyo när Razzia Records fick upp öronen för vad killarna höll på med. Då blev det dags att hitta fler band medlemmar, valet föll på Konie Ehrencrona och Jens Lagergren, innan debut skivan I Are Debut kunde spelas in.

Den här kvällen kliver de ut i det blå skenet och drar av låtarna Before the Fall och Sevenfold innan Peder berättar att de inte spelat på länge. Och det hörs tyvärr. Den här kvällen är dessutom basisten Jens Lagergren inte på plats utan är med Dundertåget på turné. Inlånad för kvällen är Johannes Borgström som gör ett fläckfritt inhopp. Killarna kämpar på men varken ljudet eller publiken verkar vara på deras sida den här kvällen. Det känns lite tråkigt och oinspirerat.

I Are Droid är nästan obehagligt bra på skiva men live har de svårt att nå upp till samma nivå. Den här kvällen känns det lite oinspirerat. De lever inte alls upp till mina förväntningar som kanske är ovanligt högt ställda, just för att det låter så vansinnigt bra på skiva. Får man önska sig något? Då önskar jag att I Are Droid ska få ge sig ut på en ordentlig turné så de får en chans att spela ihop sig ordentligt. För då kan det här bli hur bra som helst!

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Melissa Horn, Nalen, Stockholm, 2009-04-16
Salem Al Fakir, Cirkus, Stockholm, 2009-04-16

Pin It on Pinterest

Share This