Jodå, det kan det sannerligen. Att Stockholmsdoun endast består av John på gitarr och sång och Ossi på trummor låter lite klent, men ljudbilden blir sannerligen inte att leka med. John har en akustisk gitarr som han flyhänt behandlar och får de mest imponerande ljud ur, mycket tack vare sinnrikt kopplade förstärkare i bästa The Edge-stil. U2-gitarristen får också ett väldigt speciellt ljud ur högtalarna, men att få honom att avslöja hur de är kopplade? Ånej.

Som förband till Thåström fungerar de utmärkt och att publiken uppskattar deras musik är inte att tveka på. Det har dessutom tänkts till med ljusriggen, med hjälp av svagt gula ljuskannor i framkant på scenen kastas deras skuggor upp på deras backdrop som döljer Thåströms instrument – enkelt, effektivt och snyggt.

Efter en halvtimme har Johnossi tagit en arbetsseger och publiken är märkbart piggare än då de gick på, efter några hits och några nya, bland annat Roscoe från nya plattan.

Jag gillar smådetaljer och jag drog på smilbanden åt att de gick in på scen och först efter tredje låten introducerade sig själva med de Johnny Cash-doftande orden ”Vi är Johnossi… från Stockholm”.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här. 

Thåström, Annexet, Stockholm, 2010-02-05
Grammisgalan 2010, Münchenbryggeriet, Stockholm 2010-01-15

Pin It on Pinterest

Share This