Samspelet med bandet är lysande, det är tajt och låter lika bra när han står själv på scenen som när han har sju andra musiker uppe. Bandet tog alldeles lagom mycket plats, Joshua Radin fick verkligen stå i centrum med en väldigt bra uppbackning. Den otroligt duktige Brandon Walters sticker dock ut lite mer än de övriga, dels för hans gitarrspel men också för hans väldigt speciella personlighet och scenspråk.

Spelningen är rakt igenom riktigt bra, den har många höjdpunkter och utan några egentliga dippar. Rösten är precis som på hans studioproduktioner helt fantastisk, den håller genom hela spelningen och tonerna sitter där dom ska. Med låtar som Closer, Winter och titelspåret på nya skivan Underwater så når han höjder som få artister kommer i närheten av. Men spelningens absoluta höjdpunkt är dock när han pluggar ur gitarren, kliver iväg från mikrofonen och gör en helt fantastisk version av Bob Dylans Don’t Think Twice, It’s All Right och det är grymt imponerande att han lyckas bära rösten över hela stora salongen på Berns.

Sammanfattningsvis kan man säga att det var en mycket stabil spelning, personlig och utlämnande, med några riktiga höjdpunkter och en del annorlunda saker som till exempel tidigare outgivna In Her Eyes. Spelningen kändes verkligen intim, samspelet med bandet var felfri och kontakten med publiken kändes genuin. Jag är helt övertygad om att publiken vandrade hem väldigt nöjda i natten.

Night Of The Proms, Ericsson Globe, Stockholm, 2012-09-27
Lisa Miskovsky, Södra Teatern, Stockholm, 2012-09-02

Pin It on Pinterest

Share This