Då hans senaste skiva Rum 4 avd. 81 gjorde mig lyrisk ev flera anledningar.
Först och främst så är det en mycket vacker, poetisk och avskalad skiva och för att den belyser psykisk ohälsa.

Av någon konstig anledning så lyckas jag alltid hamna längst nere vid fyren Långe Jan när jag ska till Carlas. Det går att gena över men jag lyckas alltid missa det, vilket gjorde att jag missade första låten, eller om det var två.

Hans röst spred sig ut i kvällen när jag öppnade bildörren och när jag kommer in så är det en mysig stämning trots att det var precis i början av spelningen.
Det var fler människor där än vad jag trodde det skulle vara då han även skulle spela i Kalmar kvällen efteråt, så därav blev det ju inga Kalmariter som åkte över till ön.

Kristian säger att han ställt fram ett kakfat framme vid scenen ifall vi skulle tycka det blev för tråkigt, precis som på andra spelningar han gjort nu. Borta var dock sjukhusdräkten och utbytt till skinnjacka.

Vi fick höra en del låtar ifrån den nya plattan som Livet är det som pågår medan du väntar och Kan inte stoppa med flera. 
När han skulle spela låten Alltid vetat, aldrig förstått så tar han upp ett textpapper och förklarar att det är en väldigt fin låt som han har skrivit men att han inte lyckas lära sig texten. Han frågar om det är någon i publiken som kan komma fram och hålla det åt honom och gärna sjunga med om den vill. Det blir tyst i lokalen och det tar någon minut innan en kvinna reser sig upp och går fram. Låten är precis så ljuvlig som den är på plattan, ja, det är de alla.

Det blir en liten kort kissepaus eller om någon vill köpa något i baren. På Carlas är det, när det inte är väldigt mycket folk, sittande publik så det blir att man stör lite om man skulle resa sig upp mitt under spelningen. Men en paus är ju alltid skönt och även om det kom några droppar regn när jag gick ut för att röka så luktade och kändes det sommar. Så härligt! Då det ligger nästan nere vid vattnet så blir det en så härlig luft.

Spelningen fortsatte därefter med några låtar till och på en låt som jag inte kan namnet på så gästade Ölandsmusikern Saga Björling med sång. Vackert!
Vi fick även veta att Kristian hade ett alldeles eget recept på något ätbart som heter Lena. Han lovade att lägga upp receptet sedan på hemsidan. Så kom då just låten Lena förstås. 

Han berättade att han vid något tillfälle råkat hamna bredvid en av hans största förebilder och om hur nervös han blev. Att han tänkte: Jag kan ju egentligen inte sjunga. Låten som nu skulle framföras tillägnades en som tyvärr inte finns med oss längre, Olle Ljungström och låten Josefine spelades. Det hördes ett litet åh, i lokalen och applåderna ljöd både innan och efter låten.
Vi fick även höra Körsbär, Västra Frölunda och några till.

Att vistas på en så här avskalad spelning med Kristian på ett litet mysigt ställe med inte alltför mycket folk som stör kan bara beskrivas som lyriskt!
Så får ni chansen att se honom i sommar så ta chansen. Jag lovar att ni inte blir besvikna!

Artisten finns på Spotify, här.

Artistens facebooksida finns här.

 

 

Kristian Anttila, Klubb Popidyll/Söderport, Kalmar, 2016-07-01
Hollywood Vampires, Gröna Lund, Stockholm, 2016-05-30

Pin It on Pinterest

Share This