Till ljudet av tjutande sirener gör Kristian Anttila och hans band entré för ett ganska välfyllt Debaser Slussen. De sparkar igång spelningen med senaste singeln Världens snuskigaste man och tjejerna längst fram hoppar glatt upp och ner. I rask takt klaras både Vill ha dig och Tom Petty av och nu är det     inte bara tjejerna längst fram som hoppar. Det är en stenhård öppning och tempot sänks inte utan det rasar bara på med Hårt godis och Sockerläpp. Jag fattar knappt vad som händer. Jag är helt golvad och inser att jag underskattat Kristian Anttila totalt.

Under Smutser är det fullt ös på publiken – det var längesen jag såg publiken på Debaser Slussen i sådan extas som ikväll. Den energi som Kristian bjuder på från scenen går inte heller av för hackor. Att det är full satsning som gäller går inte att ta miste på. Det är just det jag gillar. Det är ingen dötid, inga långa meningslösa mellansnack, inga ballader som drar ner tempot. Helt perfekt!

Ingenting, ingenting… Ingenting! blir sista ordinarie låt och den slutar i ett vrål. Under ett enda inferno av ljud lägger Kristian och de andra i bandet ner sina instrument och kliver av scenen. Det tjuter fortfarande från förstärkarna när de kommer tillbaka för ett extranummer i form av låten Paul Weller. När jag efter en ganska kort men väldigt intensiv spelning trillar ut i Stockholmsnatten lovar jag mig själv att se Kristian Anttila fler gånger. Det borde faktiskt du också göra!

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Black Rebel Motorcycle Club, Nalen, Stockholm, 2010-05-28
Monty, Debaser Slussen, Stockholm, 2010-04-15

Pin It on Pinterest

Share This