Söderport brukar inte ha spelningar på sommaren då de har så mycket turistande matgäster och lägger fokus på det så det här var lite unikt.
Det var fint väder så när jag kom bort till Söderport så var det fullt vid borden av gäster som åt och jag tänkte; det här blir kanon!

Kristian började spela utomhus och det är inte helt lätt med matgäster och servitörer som irrar omkring, men han lyckades förvånansvärt bra.
Vi fick även den här kvällen höra låtar ifrån nya plattan och ett par äldre låtar. Precis som kvällen innan så bad han någon i publiken att hålla textpappret till Alltid vetat, aldrig förstått och då ingen reste sig så fick undertecknad ställa upp med det.
Tyvärr blev det inga bilder förutom när han vandrade ut bland publiken, då det var motljus och han stod under ett parasoll.

Jag blev lite besviken att det tyvärr blev en ganska så kort spelning men såg fram emot att se hans lite ösigare spelning lite senare inne. Tyvärr blev den väntan alldeles för lång för de som var där enbart för att se/lyssna på Kristian. Väntan blev ca. 3 timmar och det var tyvärr för lång tid.
Kristian Anttila, Klupp Popidyll/Söderport, Kalmar, 2016-07-01 Foto: Annika Torstensson
De flesta yngre som ville se hans ösigare spelning dök upp senare och för de blev förmodligen spelningen alldeles fantastisk. Vilket den i och för sig var, bortsett från väntan.

Kristian öste på med äldre låtar som Körsbär, Västra Frölunda med flera.
Han berättade att han fått ett meddelande på natten att han var tvungen att spela låten Smutser och för folket på det fullsatta golvet blev lyckan total. Riktigt rolig att höra live!
Han frågar om efterfester och om det finns någon affär öppen nattetid och publiken är med och skriker: Jaaaa!!! på båda frågorna. Kristian ser nöjd och avslappnad ut.

Precis som kvällen innan och den tidigare spelningen så gav han sig ut och skulle vandra i publiken. Det var dock så trångt så han kom bara en meter ifrån scenkanten och en lycklig tjej fick hålla micken åt honom.
Jag själv fick, tyvärr bara inse att det inte skulle bli några bilder den här kvällen, då det inomhus endast var två röda spotar på honom, vilket tar bort alla konturer på dom på scen och ingen vill se bilder på en Kristian utan näsa och ögon.

Han håller på att glömma att han har en jättebra skiva med sig och säger: Ja, det är jag som har gjort den och gillar man inte musiken så finns det fina bilder inuti och gillar man inte det så finns det fin poesi och gillar man inte det heller så kan man göra en god gärning. Pengarna går oavkortat till välgörande ändamål, nämligen till popartister som har onödig konsumtion av sex, knark och kärnvapen och sådana grejer.

”Jag kan även berätta om en annan plats, jag tror den ligger ditåt och pekar, där finns det ett monumentalt köpcenter, jättehöga höghus och där bor en människa i exakt den här storleken. (Mäter sig själv med handen). Han heter Kristian Anttila och han säger: Stort tack för att ni lyssnat och varit kvar och stort tack till Klubb Popidyll och Söderport som har tagit hit mig tre gånger”.

Jag själv säger stort tack till Kristian och för att han ger mig fin musik och tänkvärda texter och för att jag fick uppleva honom live!!!

Artisten finns på Spotify, här

Artistens facebooksida finns här

Ola Magnell, Kackelstugan, Öland, 2016-07-19
Kristian Anttila, Carlas Näsby, Öland, 2016-06-30

Pin It on Pinterest

Share This