Vi anländer till Södermalm, i Stockholm och till den lilla ungdomslokalen Kafé 44, där många svenska band/artister uppträtt genom åren. Vi tar oss ner i källarlokalen och kommer längst in i en liten, trång lokal och på väg in möts vi av en värme då den lilla lokalen är full med ungdomar och i rummet finns där en liten scen. På scenen står redan Lasse och bandet och soundcheckar.

Vi har tagit oss ned hit för att se Lasse Lindhs sista spelning med bandet, då Lasse för en tid framöver ska dra till Sydkorea för att spela och bo. Han skrev för några år sedan soundtracket till en koreansk tv-serie och fick då rejält med uppmärksamhet i Sydkorea.

Lasse gör entré och inleder med låten Du Behöver Aldrig Mer Vara Rädd och publiken är med på en gång. Spelningen börjar med lite teknikstrul, under de 2-3 första låtarna, då det förekommer bland annat lite rundgång och mick-strul.

Publiken är med från början till slut och redan från första ton så blir det allsång till låtar som Varje lite steg och Satan va ont det gör, den sistnämnda mycket stämningsfullt och vackert och publiken dansar igång ordentligt när Slåss i dina kvarter spelas.
Lasse vill till och med ha sällskap uppe på scen av en ur publiken, han efterlyser en tjej, gensvaret är inte stort med detsamma, men tillslut tar en flicka mod till sig och kliver upp och sjunger med i låten Hon är bättre och publiken ger henne stöd då hon är lite nervös men klarar av uppgiften fint (bilder från duetten finns att se i vårt galleri, länk längst ned i denna artikel).

Under kvällen delar Lasse friskt ut sin vattenflaska ut i publiken eftersom det verkligen behövs, man svettas nästan så att all vätska i kroppen rinner ur en.
Spelningen var annars riktigt bra, det märktes att Lasse gav allt och var till och med nära att svimma (likt spelningen på Nalen som ägde rum tidigare på Valborg i år), men han ryckte upp sig snabbt med att hälla vatten över huvudet och drar igång upptempo låten Ingen vind kan blåsa omkull oss nu.

Efter spelningen känns det skönt att komma ut igen på det regniga Söder för att få en nypa frisk, sval luft. Kvällen avslutas med det traditionella ”kramkalaset” innan alla går hem för kvällen.
För den som vill följa Lasses tid i Sydkorea, lovade han att hålla alla uppdaterade via Internet.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.


Moneybrother, Lokomotivet, Eskilstuna, 2009-10-02
Masshysteri, Debaser Slussen, Stockholm, 2009-09-11

Pin It on Pinterest

Share This