Vi vet att Björn Skifs har en skaplig pipa och att Lennie Norman kan få folk att bryta ihop i skrattkramper. Genom sina filmer vet vi också att Skifs har en komisk talang som heter duga och att Norman den yngre är son till boogie woogie-mästaren Charlie Norman och spelade i många år i dennes trio tillsammans med Ronnie Gardiner.

Men att Lennie Norman faktiskt är musiker i grunden har nog gått många yngre förbi, åtminstone att döma av reaktionerna på Tyrol när showen öppnas av att Lennie Norman tar ut en kompslinga på en elbas, något som visar sig vara (I Can’t Get No) Satisfaction av Rolling Stones.

Elakheterna haglar under kvällen och där drar Björn Skifs sannerligen sitt strå till stacken, allt medan Lennie Norman glatt eldar på under små insprängda nummer som i princip är korta standup-gig. Dressman anklagas för att ha avrättat just Rolling Stones Start Me Up, Carema får en rejäl släng av sleven i en upphottad version av Thore Skogmans Pensionärsvisan och inte minst i Ovan Här där det allmänna suget efter att bli kändis slaktas alltmedan de bägge herrarna kompar på varsin cittra.

Allmänna dumheter, småfånigheter och gapskratt varvas med musiknummer, kompat av husbandet med Hans Gardemar i spetsen. Ett band som tar stor plats på scenen, uppbyggd som en replokal, där de deltar både i skämten och där de dansar runt i några musiknummer.

Pressbild, fotograf: Karin TörnblomMusiken från Björn Skifs senaste skiva blandas med ett gäng covers, bland annat Traffic Jam av James Taylor, The Rembrandts I’ll Be There For You (introt till tv-serien ”Vänner”, remember?) och extranumret The 59th Street Brigde Song (Feelin’ Groovy) av Simon & Garfunkel.

Sammantaget är det en vansinnigt kul kväll som Lennie Norman och Björn Skifs bjuder på. Vill du bli underhållen – gå till Tyrol! Men rappa på, många kvällar är redan utsålda…

 

Oh My!, Obaren, Stockholm, 2012-02-27
First Aid Kit, Debaser, Medis, Stockholm 2012-02-04

Pin It on Pinterest

Share This