Basen får min bröstkorg att vibrera, vindbyarna sliter tag i mitt hår och solen bländar mig. Det har blivit dags för mig att göra utomhuspremiär! Ja, det är alltså dags för årets första utomhusspelning. Hur mycket utomhus detta nu kan påstås vara, det finns ju faktiskt tak över Gröna Lunds lilla scen. Det har gått ganska precis en månad sedan jag såg Lorentz & Sakarias sist. Det var på inget sätt en dålig spelning men det var helt klart något som saknades då, jag hoppas på att de ska leverera den här kvällen. Jag behöver inte bli besviken. Det är en helt annan energi i luften idag och det är riktigt roligt att se. De inleder med min favoritlåt från senaste plattan, All good. Publiken är till att börja med lite sval men stämningen stiger låt för låt. På scenen lossnar det också och det är som om det vore ett helt nytt brödrapar jag har framför mig jämfört med sist. Jag funderar på om vad som är förklaringen. Kanske att vi befinner oss i Stockholm? Kanske för att gensvaret från publiken är bättre?

Lorentz & Sakarias levererar texter som berör och beats som är omöjliga att stå emot. Redan under Himlen är publiken ordentligt med på noterna. Under Molnen (Ni kan inte nå mig) blir det allsång och det hela kulminerar under sista extranumret Mayhem. Jag har förmodligen ett fånigt leende på mina läppar under hela låten, men jag kan verkligen inte låta bli. Det är helt enkelt för bra för att jag ska kunna låtsas vara oberörd.

Jag har tjatat om att jag tycker Lorentz & Sakarias platta Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast är en av fjolårets bästa plattor. Jag står fast vid det även om det gör mig lite nervös. Det här är ju verkligen inte min genre och det gör mig alltid lite rädd att recensera som inte riktigt är ”hemmaplan”. Så jag nöjer mig med att konstatera att jag tycker det här är vansinnigt bra! Det borde väl räcka så? Jo, en sista sak. Nästa gång hoppas jag få se dem på en större scen för Lorentz & Sakarias förtjänar att bli riktigt stora.   

Låtlista
All good
Nike
Vallée de la Marne
Himlen
Klarabergsviadukten
Diamant
Sommarsnö
Molnen (Ni kan inte nå mig)
Garbo, Astrid & Taube
Extranummer
Baby!
Mayhem

State of Drama, Gröna Lund, Stockholm, 2013-06-17
Josh Groban, Globen, Stockholm, 2013-05-25

Pin It on Pinterest

Share This