Det var längesedan jag såg Love Antell live och det har ju hunnit hända en del sedan dess. Eller snarare så har Så mycket bättre hänt. Frågan är om det är en för- eller nackdel. Jag är minst sagt kluven. Kanske är inte Så mycket bättre min största invändning så mycket som samarbetet med Pär Wiksten. Jag kan inte sticka under stol att jag föredrar Loves tidigare material än det som är hämtat från senaste soloplattan Barn av Amerika. Låtar som Spring Ricco och Stjärna där är i mina öron av en helt annan klass än låtarna från senaste plattan. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som jag saknar men det är en viktig pusselbit som plötsligt är borta och jag är uppriktigt ledsen över detta.

Det är på inget sätt en dålig spelning jag ser. Love är strålande som alltid, bandet gör sitt yttersta och publiken är synnerligen taggad men för mig så håller inte majoriteten av låtarna hela vägen. Det bär mig verkligen emot att skriva så då jag är en stor förespråkare av att artister måste utvecklas. Love berättar fortfarande berättelser med sina låtar som verkligen behöver lyftas fram men jag lyssnar inte riktigt lika noga längre.

Höjdpunkten blir när ingen mindre än Carola kliver ut på scenen och gästar i Gatorna tillhör oss, låten som hon ju också tolkade i Så mycket bättre. Eventuellt är det också det märkligaste jag sett på just denna scen, något som jag aldrig hade kunnat föreställa mig för ett år sedan. Lite mindre otippat är det väl att Pär och Kristina Wiksten, tillsammans med tre unga tjejer, körar under Barn av Amerika.

Trots allt så avslutar Antell med flaggan i topp när han drar av den gamla Florence Valentin-dängan Pokerkväll i Vårby Gård. Får jag önska mig något så är det att det är åt det här hållet Love Antell tar sin nästa platta. Hoppas kan man väl alltid få göra?

Låtlista
Europa
Den bästa
En av oss kommer dö ung
En delad värld
Spring Ricco
Underhåll oss
V
Coyote
Du e fri
Lucia
Lyckoland
Gatorna tillhör oss
Upp på sociala, ner på systemet
Barn av Amerika
Extranummer
Stjärna där
Pokerkväll i Vårby Gård

Satyricon, Nalen, Stockholm, 2015-04-26
To Kill A King, Kägelbanan, Stockholm, 2015-03-31

Pin It on Pinterest

Share This