Svar: ja, ja och ja – som väl är. Tillbakalutad, lite nonchalant pop var Lustans Lakejers signum när det begav sig, en air av dekadens helt enkelt och jag ger mig den på att Kindes gimmick med den oknutna flugan är menad att se ut som om han kommer direkt från en bättre efterfest…

De inleder med Rendez-Vouz i Rio och Man lever bara två gånger innan Johan Kinde ger dagens första känga åt de som tycker att artister som var stora på 80-talet borde lägga ner: ”Jag var och såg Leonard Cohen häromdan och han är 77 år. Jag är 47. De kommer få köra en påle genom hjärtat på mig innan jag lägger av med det här…”

Vi får höra nya singeln Det verkade så viktigt då innan Begärets dunkla mål tillägnas Oscar Wilde eftersom det idag är 110 år sedan han lämnade jordelivet.

Jag kan inte säga att jag lyssnat aktivt på Lustans Lakejer, men ändå står jag och känner igen låt efter låt vilket är ganska otippat – det är ändå dryga tjugo år sen låtarna snurrade på radio.

Efter Läppar tiger, ögon talar kommer minifestivalens mest bisarra bandpresentation där Kinde drar stora växlar på att det bara är han kvar av originaluppsättningen och att bandet är ett gäng småpojkar. Han ”bekänner” nämligen att gossarna är resultaten av korta och intensiva förhållanden med bland annat Sophia Loren och Marlon Brando (!). ”Det var därför han var så tjock på slutet”

De avslutar med En främlings ögon och Diamanter är en flickas bästa vän (se där, mera dekadens) innan det blir ett extranummer i form av Massans sorl och jag vänder mig mot nästa scen, mycket imponerad av att låtar som är 20+ kan låta så bra än i dag.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

Reeperbahn, Forever Young, Gävle, 2010-08-20
Ultravox, Forever Young, Gävle, 2010-08-20

Pin It on Pinterest

Share This