Stolarna fylls snabbt på, det slutar med att ett 10-tal står upp då platserna gått åt.
De röda färgerna på scenen växlar nu till blått och alla riktar sin uppmärksamhet till scenen, applåderna drar igång. In vid scenkanten öppnas en dörr och in kommer Melissa. Hon tar plats vid en av stolarna.

Melissa berättar ödmjukt hur glad hon är att se så många i publiken, inget hon hade förväntat sig (något hon återkommer till flera gånger under kvällen) och börjar spela med enbart sin gitarr och hon spelar tre låtar. Där en av dem är Långa nätter från debutalbumet med samma titel. Hon får sen sällskap av en man som sätter sig på den andra stolen. Jens Frithiof som också har en gitarr med sig och kompar/körar till Melissa.

Större delen av publiken känns som den är bekant med Melissa sen tidigare. Publiken känns mycket engagerade.
För er som inte hört Melissa skulle jag beskriva att hon påminner lite om Lisa Ekdahl på sin röst. Sjunger alla låtar på svenska. Det som står i fokus bland låtarna är bland annat relationer, både lyckliga som brustna, om att hitta sig själv, inte glömma sig själv och om hur det är att vara ung (Melissa är nyss fyllda 22 år).

Spelningen var som sagt väldigt avskalad, akustisk, men de två gitarrerna fyllde upp mycket bra och gav djup, man saknade inget annat instrument. Mellan låtarna skiftade färgerna i röda, gröna och blå nyanser som förstärkte stämningen. Hon blandar med både musik från sin skiva som kom ut förra året och med nytt material, ett par så pass nya låtar hon spela nu för första gången inför en större publik.

Bara för att nämna några låtar – Tyck synd om mig nu, Falla Fritt och Kungsholmens hamn. Den sistnämnda såg ut att röra både publik och Melissa själv då hon i slutet av låten ser ut att torka bort en tår.
När det är dags för sista låten ropar en från publiken ”spela Hanna”. Men låten Som jag hade dig förut spelas. På skivan Långa nätter är den en duett med Lars Winnerbäck. Nu spelar hon den själv med Jens som körar. De ställer sig upp för att gå ut och hon får stående ovationer.

De kommer in igen för extra nummer där hon till publikens stora glädje avslutar med låten Hanna. Ljuset tänds i salen och folk börjar röra på sig. Melissa har en mycket bra liveröst och hon överträffade mina förväntningar. Hennes svenska vislåtar skulle passa riktigt bra att se live utomhus en sen sommarkväll. Den konserten skulle jag gärna gå på.

Detta är en tjej vi säkert kommer höra mer av framöver.

Florence Valentin, Record Store Day, Stockholm, 2009-04-18
I Are Droid, Debaser Medis, Stockholm, 2009-04-17

Pin It on Pinterest

Share This