Antingen kan det vara totalt ointressant eller så upptäcks en ny guldgruva av bra musik. Molotov Jive visar sig tillhöra den senare kategorin!

Jag begriper snart att det inte är debutplattan som släpps på det här releasepartyt, de är alldeles för scenvana för det och dessutom är mellansnacket av den trevliga sorten där låtarna presenteras – sådant tackar en recensent för!

Att de är från Värmland märks när Ack Värmeland Du Sköna dånar ut över publiken innan bandet går på scen och river av Leave It In The Streets. Redan här sätts standarden för resten av konserten, en energisk poplåt med sköna riff och annorlunda breaks – inte direkt melodiuppbyggnad 1A och det gillar vi!

Överlag fortsätter det så genom hela spelningen, det är ett band som turnerat flitigt sen förra plattan och skaffat sig erfarenhet på scen, de har utvecklats musikaliskt och har självdistans nog att leka med sina egna låtar. Vi var många som flinade när de vävde in Bonnie Tylers Total Ecplise of the Heart i slutet av titelspåret Song For The Fallen Apart.

Det är alltså ett band som börjar hitta sin form, mycket inspiration från tidiga Springsteen och Smiths men också i närheten av Mando Diao och The Killers, vilket får ses som ganska skapligt. Vad jag skulle vilja höra mer av är stöttning i sången, ofta är sångaren Anton Annersand väldigt ensam även i refrängerna, men när Anders Wennbring på bas och Johan Hansson bakom trummorna hänger på och ylar i stämmor låter det alldeles för bra för att jag ska vara nöjd när de inte sjunger.

Summa summarum hade jag en trevlig timme på Debaser Slussen, ett nytt band som spelats mycket i Spotify sedan dess och som jag gärna ser igen i framtiden. De har varit flitigt bokade av festivaler, så håll koll på affischerna i vår!

Bäst under kvällen? Den självlysande baskaggen och Epilogue, en låt som har alla chanser att bli Molotov Jives motsvarighet till Gyllene Tiders När alla vännerna gått hem.

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.
Länk till Molotov Jive på Spotify, för er som har programmet, klicka här.

En afton med Bruce Springsteen, Debaser Medis, 2009-01-29
Papperslösas rätt till vård, Stockholm, 2008-11-27

Pin It on Pinterest

Share This