Det här är ju definitivt inte första gången jag ser Moneybrother och förmodligen är det inte heller sista gången. Att påstå att jag vet vad som väntar är väl något av en underdrift. Mina förväntningar är ganska högt ställda och jag hoppas slippa bli besviken. Tyvärr blir jag det. Under de första låtarna tänder det inte riktigt till, bandet hittar inte riktigt över scenkanten. Det är lite småtrevligt men det känns som att något fattas. Exakt vad som saknas har jag svårt att sätta fingret på, kanske är det bara jag som är svårflörtad ikväll?

Som tur var så lyfter spelningen efter tre – fyra låtar och jag får precis det jag ville ha. Det blir knäppa mellansnack, det blir bra ös, det blir skratt, det blir glädje och det blir Viktor Brobacke. Egentligen så förtjänar ju han en helt egen recension, eller varför inte en egen show? Det scenspråket han har är det omöjligt att inte bli glad av och jag tycker det är väldigt roligt att han återigen spelar tillsammans med Moneybrother.

Det känns som att både publiken och bandet är nöjda med spelningen, efter den enligt mig lite skakiga inledningen avslutar de magnifikt. Vi får inte bara extranummer utan också extraextranummer, något som inte tillhör vanligheterna. Moneybrother och hans spelmän verkar inte vilja sluta spela och publiken verkar inte vilja sluta dansa. När spelningen väl tar slut och sista tonen av The Pressure tystnat är jag omgiven av idel leende människor. Det om inget annat är väl ett gott betyg till Moneybrother?

Låtlista
Start A Fire
Jealousy
Don’t Call The Police
Born Under A Bad Sign
(Never Ever) I’ve Been Kissed
Nervous Reaction
It Might As Well Be Now
Reconsider Me
Medley (Bla Just Another Summer, Down At The R och Stormy Weather)
In The Nighttime
6 AM
Dom vet ingenting om oss
They’re Building Walls Around Us
Extranummer
My Lil’ Girl Straight From Heaven
Guess Who’s Gonna Get Some Tonight
It’s Been Hurting All The Way With You Joanna
Extraextranummer
Blow Him Back Into My Arms
The Pressure

Presskonferens P3 Guld, Stockholm, 2012-12-04
Presskonferens Melodifestivalen 2013, Stockholm, 2012-11-26

Pin It on Pinterest

Share This