Lokalen som från början kändes lika tom som The Viper Room fylls sakta på och folk börjar trängas framför scenen. En kvart efter utsatt tid kliver bandet ut och när kvällens huvudperson, Anders Wendin, kommer ut på scenen får jag en bra känsla i magen. Första låten blir Born Under A Bad Sign, första singeln från den senaste skivan Real Control. Det slår mig direkt att arrangören fått till riktigt bra ljud och ljus, hatten av för det!

När jag ser Moneybrother tycker jag att halva nöjet utgörs av att titta på hans musiker. Framförallt trombonisten Viktor Brobacke. En sådan scenpersonlighet han är! Han är så underhållande och det syns verkligen att han har roligt. Han minspel är dessutom helt fantastiskt. Det jag också gillar är spelglädjen och lekfullheten, som att introt till Depeche Modes gamla dänga Just Can’t Get Enough görs om till intro till Down At The R känns alldeles självklart. Jag är också löjligt förtjust i Anders Wendins ibland något virriga och svävande mellansnack. Det känns stundtals som att han tappat tråden totalt men plötsligt är han tillbaka vid ursprungsämnet. Då kan han knyta ihop säcken på ett stilfullt sätt och belönas ofta med skratt från publiken.

Spelningen i Eskilstuna är den tredje i ordningen på den här turnén och det märks att de fortfarande är i uppvärmningsstadiet. Det är egentligen inte förrän under sista ordinarie låten They’re Building Walls Around Us som publiken på allvar vaknar till liv. Finalen inleds med It’s Been Hurting All The Way With You, Joanna där Moneybrothers musiker överraskande förvandlas till sångare och Viktor Brobacke, Henrik ”Kisa” Nilsson och Lars Skoglund får sjunga varsin vers innan Moneybrother själv klämmer i på sluttampen. När de sista tonerna av Reconsider Me tonat ut och applåderna tagit slut, kan jag inte göra annat än citera den kille som stod bakom mig och skrek spelningen igenom: ”Fan va bra!”.

Låtlista
Born Under A Bad Sign
Stormy Weather
Down At The R
Dom vet ingenting om oss
Midnatt till sju
6 Am
Feelings Getting Stronger In The Dark
The Pressure
Blow Him Back Into My Arms
Here Comes The Vain Again
Guess Who’s Gonna Get Some Tonight
They’re Building Walls Around Us
Extranummer
It’s Been Hurting All The Way With You, Joanna
Just Another Summer
Reconsider Me

Bilder från konserten finns i vårt galleri. För att komma dit, klicka här.

De Lyckliga Kompisarna, Debaser Slussen, Stockholm, 2009-10-06
Lasse Lindh, Kafé 44, Stockholm 2009-09-03

Pin It on Pinterest

Share This